ΑρχικήsecurityΗ Avast αναμένει άνοδο των IoT malware και των mobile scam

Η Avast αναμένει άνοδο των IoT malware και των mobile scam

Avast

Ο πάροχος υπηρεσιών προστασίας διαδικτύου Avast, δημοσίευσε μία έκθεση στην οποία παρουσιάζει τις προβλέψεις τις σχετικά με την διαδικτυακή ασφάλεια για το έτος 2020. Όπως πιστεύει η εταιρεία, τα mobile scams, οι επιθέσεις μέσω email, τα IoT malware και τα botnets θα είναι οι κύριες απειλές ασφαλείας για το 2020. Επιπλέον η εταιρεία θεωρεί ότι η τεχνολογία θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ασφάλεια του πεδίου της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει η έρευνα της εταιρείας, το 2020 πρόκειται να παρατηρηθεί μία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι απειλές διαμοιράζονται στις συσκευές. Ο επικεφαλής του threat intelligence system της εταιρείας, Jakub Kroustek, δήλωσε ότι «οι εγκληματίες συνεχώς εξελίσσονται κα ψάχνουν νέους τρόπους να προσπεράσουν τις σημερινές λύσεις ασφαλείας τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Κι όχι μόνο είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να εντοπίσουν τα κακόβουλα email ή τα ύποπτα links και συνημμένα αρχεία, κάτι που κάνει τις επιθέσεις πιο πιθανό να πραγματοποιηθούν, αλλά και η εκμετάλλευση των RDP ευπαθειών μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση απειλών τύπου worm.»

Όσον αφορά στο πεδίο του mobile, η Avast προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν νέες κακόβουλες εφαρμογές που θα καταφέρουν να “τρυπώσουν” στα επίσημα καταστήματα εφαρμογών. Επίσης περισσότερες ευπάθειες στο iOS θα ανακαλυφθούν από τους ερευνητές ασφαλείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, οι συσκευές IoT πρόκειται να γίνουν ένας ακόμα μεγαλύτερος στόχος για τους hacker το νέο έτος. Όλο και περισσότερες συσκευές θα χρησιμοποιούνται από τους πωλητές, για να συγκεντρώσουν πιο πολλά δεδομένα σχετικά με τους χρήστες, προκειμένου να μάθουν και να προβλέπουν τις συμπεριφορές των καταναλωτών. Ο έλεγχος των χρηστών πάνω στα δεδομένα τους θα γίνεται όλο και μικρότερος. Ο ερευνητής ασφαλείας  Daniel Uhricek λέει ότι οι δημιουργοί κακόβουλων προγραμμάτων θα συνεχίσουν να φτιάχνουν νέες οικογένειες malware, τις οποίες θα εξαπλώνουν μέσω νέων ευπαθειών, για να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο πεδίο επιθέσεων στις συσκευές IoT.

Οι προβλέψεις της Avast, ίσως ακούγονται κάπως δυσοίωνες, όμως δείχνουν ότι οι ερευνητές ασφαλείας γνωρίζουν και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τις απειλές που θα φέρει το νέο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS