Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:15
Αρχική security Στα ύψη το ποσοστό εργαζομένων που πέφτουν θύματα phishing επιθέσεων!

Στα ύψη το ποσοστό εργαζομένων που πέφτουν θύματα phishing επιθέσεων!

phishingΟι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκουν δύσκολο τον εντοπισμό phishing emails, ενώ σχεδόν τα τρία τέταρτα των εταιρειών βλέπουν το προσωπικό τους να πέφτει στην παγίδα όταν πραγματοποιούνται security awareness tests στην εταιρεία.

Η εταιρίες Coalfire εξέτασε 525 επιχειρήσεις πάνω στο security awareness μέσω διάφορων δοκιμασιών. Βρέθηκε ότι το 71% των επιχειρήσεων απέτυχαν στα phishing tests που δέχτηκαν, σημειώνοντας 8% αύξηση από το 63% του προηγούμενου έτους.

Πάνω από τους μισούς εργαζομένους αποκάλυψαν τους κωδικούς πρόσβασης τους.

Η Coalfire πραγματοποίησε 623 penetration tests σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την προσομοίωση των cyberattacks για να αξιολογήσει πόσο καλά τα καταφέρνουν οι εταιρείες.

Οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης και οι επισφαλείς εσωτερικές διαδικασίες, όπως οι περιορισμοί πρόσβασης σε αρχεία και η έλλειψη κατάρτισης προσωπικού, μαζί με το παλιό λογισμικό, ήταν τα τρία πιο κοινά κενά ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

«Πολλές επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρα για να αναβαθμίσουν την υποδομή ασφαλείας τους, ειδικά όταν τα περισσότερα συστήματα μεταφέρονται στο cloud, αλλά εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν κάποια από τα βασικά προβλήματα”, δήλωσε ο Andrew Barratt, Διευθύνων Σύμβουλος της UK Coalfire.

- Advertisement -

Συνολικά, οι επιχειρήσεις παρουσίασαν λιγότερες high-risk αδυναμίες απ΄όσες εντοπίστηκαν στα περσινά penetration tests- πιθανώς ως αποτέλεσμα της μετάβασης σε cloud computing, γεγονός που μειώνει την ανάγκη να διασφαλιστεί και να διατηρηθεί η υποδομή που είναι επιτρεπτή. Τα penetration tests εντόπισαν, επίσης, λανθασμένες ρυθμίσεις ασφαλείας στο cloud.

Υπάρχει μια παρανόηση από πολλούς ότι το cloud σημαίνει αυτόματα την αποδοχή μεγαλύτερου κινδύνου, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν υπάρχουν λανθασμένες ρυθμίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...