ΑρχικήinetGoogle Cloud: Στόχος της να αυξήσει την παρουσία της στην Ευρώπη

Google Cloud: Στόχος της να αυξήσει την παρουσία της στην Ευρώπη

Η Google Cloud με στόχο να φιλοξενήσει ευρωπαϊκά δεδομένα, κατάφερε να κάνει τον manager της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, Gareth Southgate, να ανακοινώσει σε μία εκδήλωση στο Λονδίνο ότι η ένωση ποδοσφαίρου θα ήταν εντελώς χαμένη στο κομμάτι του training και της παρουσίασης χωρίς τα αναλυτικά στοιχεία της Google Cloud.

Google Cloud

Ο Thomas Kurian, διευθύνων σύμβουλος της Google Cloud, ξεκαθάρισε ότι στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι να αυξήσει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Καθώς ξεκίνησε η εκδήλωση, είπε: “Δεσμευόμαστε προς τους Ευρωπαίους πολίτες και τους δίνουμε ένα σχεδιασμένο cloud που να ανταποκρίνεται στις αυστηρότερες ρυθμιστικές απαιτήσεις εδώ στην Ευρώπη”.

Πολλές ανακοινώσεις ασφαλείας αποσκοπούσαν στην υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού. Οι πελάτες της Google μπορούν ήδη να διατηρούν όλα τα αντίγραφα των δεδομένων τους αποθηκευμένα στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται από προεπιλογή και οι χρήστες μπορούν επίσης να διαχειριστούν ή να προμηθεύσουν το δικό τους encryption key.

Google Cloud

Ωστόσο, η εταιρεία ξεκινά ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται External Key Manager και επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν encryption keys εκτός ελέγχου της Google.

Αντί να εμπιστεύονται την Google με encryption keys για ευαίσθητα δεδομένα, μπορούν να αποθηκεύουν αυτά τα keys εξωτερικά.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απαιτήσουν από την Google να ζητήσει έγκριση πριν οι φορείς εκμετάλλευσης έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που αποθηκεύουν. Και όταν δοθεί άδεια, θα δημιουργηθεί μια εγγραφή που θα περιλαμβάνει τον χρόνο και τον τόπο πρόσβασης καθώς και τον λόγο για τον οποίο τα δεδομένα αποκρυπτογραφήθηκαν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανοίγει ένα νέο cloud hub στην Πολωνία και ο CEO της Google Sundar Pichai ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η εταιρεία θα επενδύσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση των ευρωπαϊκών κέντρων δεδομένων στα επόμενα δύο χρόνια.

Google Cloud

Η Google διαθέτει ήδη έξι cloud locations στην Ευρώπη, από τα 20 κέντρα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο.

Ο κύριος ανταγωνιστής της, η AWS που ελέγχεται από την Amazon, κατασκευάζει την έβδομη ευρωπαϊκή της τοποθεσία στην Ισπανία. Η εγκατάσταση θα ανοίξει το 2022 ή το 2023.

Τέλος, εκτός από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Αγγλία, διάφοροι Ευρωπαίοι συνεργάστηκαν με επιτυχία με τη Google Cloud, συμπεριλαμβανομένων των John Lewis και Partners, Revolut, Monzo, Commerzbank και HSBC.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS