Τον προηγούμενο μήνα, ένας άνδρας από το Οχάιο καταδικάστηκε για την πραγματοποίηση μιας σειράς επιθέσεων DDoS σε επίσημα sites της πόλης Akron, στο Οχάιο. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 6 χρόνια φυλάκισης.
Ο κατηγορούμενος ονομάζεται James Robinson και είναι 33 ετών. Οι αρχές τον συνέλαβαν τον Μάιο του 2018. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες ήταν εύκολο να αποδειχτούν, καθώς ο Robinson είχε δημοσιεύσει όλες τις επιθέσεις στο προφίλ @AkronPhoenix420 στο Twitter.
Ο λογαριασμός του περιέχει διάφορα tweets, σχετικά με επιθέσεις DDoS, τις οποίες πραγματοποίησε ο ίδιος. Μερικοί από τους στόχους του ήταν το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το Υπουργείο Οικονομικών και το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι επιθέσεις του δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και μαζικές διακοπές και δεν είχαν εντοπιστεί από τις εταιρείες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση DDoS επιθέσεων.
Στο Twitter, μέσω του προφίλ AkronPhoenix420, ο Robinson συνδεόταν με την ομάδα Anonymous, κάνοντας tag και ανεβάζοντας posts που υποδήλωναν τη συμμετοχή του σε ευρύτερες επιθέσεις. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συνεργασία του με την ομάδα και την εμπλοκή του σε συντονισμένες επιθέσεις.
Έφηβος χακάρει εταιρείες τηλεπικοινωνιών
DroidBot: Νέο Android banking malware κλέβει credentials
Αφροδίτη: Είχε, τελικά, νερό;
Ο βασικός στόχος του Robinson ήταν το επίσημο site της πόλης του, Akron, (akronohio.gov) και κυρίως το μέρος του site, που ανήκει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Μετά τη σύλληψη του, κατά την ανάκριση, είπε ότι στόχευε το αστυνομικό τμήμα γιατί οι αστυνομικοί ήταν διεφθαρμένοι.
Σε βιντεάκια που ανέβαζε στο κανάλι YouTube, Akron Phoenix420, είχε κατηγορήσει την αστυνομία της Akron για διαφθορά, για την κλοπή ναρκωτικών από υπόπτους, για εκβιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση.
Σύμφωνα με το FBI, μερικές από τις DDoS επιθέσεις του Robinson κατά της επίσημης σελίδας της Akron ήταν επιτυχημένες. Ειδικά εκείνες που πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 2017.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Robinson χρησιμοποίησε DDoS booter υπηρεσίες για να νοικιάσει DDoS botnets για τις επιθέσεις του. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις αρχές του 2017 και συνεχίστηκαν μέχρι και τον Μάιο του 2018, πριν τη σύλληψή του.
Το FBI κατάφερε να εντοπίσει τον Robinson όταν μπήκε στο λογαριασμό του στο Twitter από την IP διεύθυνση του σπιτιού του. Επίσης, είχε συνδέσει τον αριθμό του κινητού του με αυτόν το λογαριασμό Twitter, κάτι που επίσης βοήθησε στην ταυτοποίησή του.
Στο σπίτι του, το FBI ανακάλυψε, επίσης, μια μάσκα και ένα κινητό τηλέφωνο, που υπήρχαν σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Twitter.
O Robinson ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, αναγκάστηκε να καταβάλει 668.684 δολάρια ως αποζημίωση στους αξιωματούχους της πόλης.
Τα έξι χρόνια φυλάκισης για DDoS επιθέσεις, που προκάλεσαν μικρές μόνο διακοπές, μπορεί να θεωρούνται υπερβολικά. Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές είναι πάντα αυστηρές με τέτοιου είδους εγκλήματα.
Τον Ιανουάριο, καταδικάστηκε και ένα άλλος hacker των Anonymous για την πραγματοποίηση DDoS επιθέσεων σε νοσοκομεία της Βοστόνης. Εκείνος έλαβε ακόμα πιο αυστηρή ποινή (10 χρόνια φυλακή).