ΑρχικήsecurityΔύο απατεώνες συνελήφθησαν για κλοπή cryptocurrency

Δύο απατεώνες συνελήφθησαν για κλοπή cryptocurrency

cryptocurrency

Δύο άνδρες από τη Μασαχουσέτη, κατηγορούνται ότι επί σειρά ετών έκλεβαν cryptocurrency από ανυποψίαστα θύματα, αποκτώντας πρόσβαση στις συσκευές και τα email τους. Και εκτός από αυτό απειλούσαν και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ονόματι Eric Meiggs, 21 ετών, και Declan Harrington, 20 ετών, στόχευαν ανώνυμες εταιρίες cryptocurrency καθώς και ανθρώπους με «επικερδείς» λογαριασμούς στα social media.

Οι Meiggs και Harrington φέρονται να έχουν πάρει τον έλεγχο των τηλεφωνικών αριθμών των θυμάτων τους, μέσω της τεχνικής SIM swapping – δηλαδή, πείθοντας έναν πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να επανατοποθετήσει τον αριθμό σε μια νέα κάρτα SIM που ελεγχόταν από τους ίδιους – ​​και στη συνέχεια έκαναν επαναφορά του κωδικού πρόσβασης από τους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τις υπηρεσίες cryptocurrency.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τα θύματα των hacker ήταν 10 και «τα μέλη της συμμορίας φέρεται ότι έκλεψαν ή προσπάθησαν να κλέψουν περισσότερα από 550.000 δολάρια σε cryptocurrency από αυτά τα θύματα».

Ωστόσο οι δύο hacker, δεν έμειναν απλά στην κλοπή. Ταυτόχρονα παρενοχλούσαν τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων με διάφορους τρόπους, σε μια προσπάθεια να πείσουν τα θύματα να τους πληρώσουν.

Για παράδειγμα, αφού πήρε τον έλεγχο του αριθμού τηλεφώνου ενός κατοίκου της Καλιφόρνια, κάποιος που συμμετείχε στο σχέδιό τους, έστειλε ένα μήνυμα στην κόρη του από το επηρεασμένο τηλέφωνο: “Πες στο μπαμπά σου για να μας δώσει BITCOIN“.

Ωστόσο δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Το Νοέμβριο του 2015, ο Meiggs κάλεσε έναν κάτοικο του Μίσιγκαν και τον απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του αν «δεν του δώσει τη διαχείριση του λογαριασμού του στο Instagram». Ο Meiggs είπε επίσης στο θύμα ότι ξέρει που μένει, ενώ του έστειλε και την διεύθυνση της μητέρας του για να τον απειλήσει περεταίρω.

Οι Meiggs και Harrington κατηγορούνται για έναν αριθμό απατών και ανορθόδοξης χρήσης υπολογιστών, για κλοπή ταυτότητας, συνωμοσία και οκτώ απάτες μέσω τηλεφώνου.

Η πρώτη καταδίκη hacker για απάτη SIM swapping, έγινε νωρίτερα φέτος. Σε αυτή την περίπτωση, ο 20χρονος Joel Ortiz από τη Βοστώνη, έκλεψε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrency και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS