ΑρχικήSecurityΕγκληματίες απειλούν τους ρωσικούς σιδηροδρόμους για 50 bitcoins

Εγκληματίες απειλούν τους ρωσικούς σιδηροδρόμους για 50 bitcoins

Πρόσφατα έφτασε ένα ανώνυμο μήνυμα στους ρωσικούς σιδηροδρόμους που απειλεί να εκραγούν σταθμοί εάν δεν παραδοθούν 50 bitcoins. Η αστυνομία ήδη διερευνά το θέμα.

Το περίεργο αυτό μήνυμα αναφέρθηκε πρόσφατα από την αστυνομία στο St. Petersberg και θεωρείται αξιόπιστη απειλή. Η επιστολή αναφέρει ότι εάν δε γίνει η πληρωμή, οι επιτιθέμενοι θα ανατινάξουν σταθμούς των σιδηροδρόμων “από τον αέρα” χρησιμοποιώντας quadrocopters στις 5 Νοεμβρίου.

ρωσικούς σιδηροδρόμους

Η τρομοκρατική απειλή μπορεί σαφώς να είναι φάρσα, αλλά η αστυνομία δε θέλει να “παίζει” με τις πιθανότητες. Για αυτό και ελέγχουν τους σταθμούς στην Αγία Πετρούπολη καθώς και τον αερολιμένα Pulkovo για εκρηκτικές ύλες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί τίποτα ύποπτο. Καμία από τις τοποθεσίες δεν έχει εκκενωθεί. Ο υπεύθυνος των ρωσικών σιδηρόδρομων δεν έχει ακόμη σχολιάσει κάτι για την απειλή.

Η επιστολή είναι δύσκολο να εντοπιστεί, αναφέρει μια τοπική ρωσική πηγή από την Αγία Πετρούπολη. Η διεύθυνση IP του μηνύματος φαίνεται να είναι καταχωρημένη σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η θέση των τρομοκρατών παραμένει αόριστη. Τα 50 bitcoins που ζήτησε για τους ρωσικούς σιδηροδρόμους είναι ένα σχετικά μικρό ποσό σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες περιπτώσεις εκβιασμού υψηλού κινδύνου. Τα 50 BTC στις σημερινές τιμές βγαίνουν περίπου 458.000 δολάρια ή 30Μ ρούβλια. Το μήνυμα επίσης απαίτησε να αποσταλούν τα 50 BTC σε πολλά διαφορετικά wallets.

ρωσικούς σιδηροδρόμους

Νωρίτερα φέτος, η BeInCrypto ανέφερε ότι η Βαλτιμόρη χτυπήθηκε με μια επίθεση ransomware υψηλού κινδύνου, όπου οι επιτιθέμενοι απαίτησαν μια αποζημίωση Bitcoin. Τα λύτρα ανήλθαν σε περίπου 100.000 δολάρια την εποχή εκείνη, αλλά η πόλη αρνήθηκε. Η επίθεση κατέληξε να κοστίζει εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS