Αρχικήsecurity8chan: Επιστρέφει με νέο όνομα και απαγορεύει το παράνομο περιεχόμενο

8chan: Επιστρέφει με νέο όνομα και απαγορεύει το παράνομο περιεχόμενο

8chanΤο αμφιλεγόμενο imageboard site 8chan επέστρεψε με ένα νέο όνομα. Το όνομα αυτό είναι το «8kun». Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει στην αρχική σελίδα του site είναι μια προειδοποίηση που γράφει: “Οποιοδήποτε περιεχόμενο που παραβιάζει τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα διαγράφεται και το poster θα απαγορεύεται”.

Γιατί, όμως, έχει χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενο;

Το 2013, ο Fredrick Brennan δημιούργησε το 8chan ως εναλλακτική λύση στο 4chan. Ωστόσο, το site συνδέθηκε με εκστρατείες που προάγουν τον ρατσισμό, τον μισογυνισμό, το νεοναζισμό, την παιδεραστία και διάφορες παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες. Επίσης, χρησιμοποιούνταν από τους ακόλουθους της θεωρίας συνωμοσίας QAnon, σύμφωνα με την οποία μια μυστική οργάνωση (“οι παιδεραστές που λατρεύουν τον Σατανά») κυβερνά τον κόσμο και μόνο ο Donald Trump θα μπορούσε να τη σταματήσει.

Ο Brennan αποσύρθηκε από το site to 2008. Τώρα, το 8chan διοικείται τώρα από τον Jim Watkins και τον γιο του Ron. Ο Brennan από τότε που έφυγε, είχε εκφράσει την επιθυμία να κλείσει εντελώς το site.

Πράγματι, το 8chan έπαψε να είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο, καθώς οι δράστες των επιθέσεων στο Christchurch, το Poway και το El Paso χρησιμοποίησαν το site για να διαδώσουν το μανιφέστο τους. Αμέσως μετά, πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν θα υποστήριζαν πλέον το 8chan. Μεταξύ των εταιρειών αυτών ήταν και η εταιρεία ασφαλείας Cloudflare και η Tucows.

Ωστόσο, ο Watkins επανέφερε το 8chan, με ένα νέο όνομα.

Η πρώτη είδηση για την επιστροφή του κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου από τον επίσημο λογαριασμό του site στο Twitter. Τελικά, το 8kun ξεκίνησε να λειτουργεί το Σάββατο.

Το 8kun δήλωσε στο Twitter ότι υπάρχουν πάνω από 200 boards που πρέπει να μεταφερθούν από το 8chan. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν θα περιλαμβάνονται τα boards που χρησιμοποιούσαν οι εγκληματίες για να δημοσιεύσουν το μανιφέστο τους.

Ο Watkins είχε περάσει από ανάκριση από την αμερικανική Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας, όταν είχαν λάβει χώρα οι επιθέσεις. Ο δικηγόρος του, τότε, είχε πει ότι ο Watkins τονίζει ότι: “Το 8chan θα επανέλθει στο διαδίκτυο, όταν θα αναπτύξει πρόσθετα εργαλεία για την αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS