ΑρχικήsecurityΔημιουργοί ransomware και εγκληματίες συμμαχούν εναντίον εταιρειών

Δημιουργοί ransomware και εγκληματίες συμμαχούν εναντίον εταιρειών

εγκληματίες

Οι επιθέσεις σε επιχειρήσεις είναι ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο συχνό και οι δημιουργοί ransomware συμμαχούν με άλλους εγκληματίες, ώστε να επιτίθενται στα δίκτυα των επιχειρήσεων και να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη.

Η συνεργασία αυτή έει σκοπό τη δυνατότητα επίθεσης σε πιο ασφαλείς και κερδοφόρους στόχους. Η έκθεση AdvIntel δείχνει πώς αυτή η κρυφή κοινότητα αναπτύσσει πολυδιάστατες δομές εγκληματικής συμμαχίας.

Πρόσβαση στα δεδομένα εταιρικών δικτύων

Οι ομάδες Ransomware τείνουν να ακολουθούν διάφορες στρατηγικές για να μολύνουν μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων και επιλέγουν στόχους όπως εταιρείες ή κυβερνητικές οντότητες, για να αποκομίσουν χιλιάδες δολάρια.

Πολλές φορές για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις, οι ομάδες ransomware συνεργάζονται με πολλούς τρίτους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, όπως ειδικούς στην παραβίαση δικτύου και προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού.

Για τους εμπειρογνώμονες παραβίασης δικτύων η δημιουργία εσόδων είναι μια σημαντική πρόκληση και οι ομάδες ransomware προσφέρουν μια λύση για τη δημιουργία εσόδων.

Οι ερευνητές μάλιστα ανακάλυψαν έναν hacker, με το κωδικό όνομα -TMT- , ο οποίος έχει ενταχθεί σε αυτή την κρυφή κοινότητα για να μπορέσει να κερδίσει χρήματα από τις παράνομες δραστηριότητες. Η κοινότητα δηλώνει ότι έχει υποκλέψει διαπιστευτήρια πολλών εταιρικών δικτύων, τα οποία διακινεί σε τιμές που ξεκινούν από $3.000 έως $5.000.

Ο hacker -TMT- παρείχε επίσης στοιχεία για τις παραβιάσεις που πραγματοποιεί, σύμφωνα με την έκθεση AdvIntel. Η ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στα εταιρικά δίκτυα και χρησιμοποιεί μολυσμένα RDP και κακόβουλο λογισμικό για τα αρχικά στάδια της επίθεσης.

“Σύμφωνα με τις πηγές πληροφοριών της AdvIntel, από τον Αύγουστο του 2019, ο -ΤΜΤ- μεταξύ άλλων προγραμματιστών ransomware, συνεργάζεται με τους προγραμματιστές του REvil, υποστηρίζοντας τις μεταφορτώσεις crypto lockers”.

Η συνεργασία μεταξύ των εισβολέων δικτύου, των ειδικών της Metasploit / Cobalt Strike και των προγραμματιστών ransomware, βασίζεται σε μια στέρεη βάση για την εξαπόλυση επιθέσεων σε στόχους υψηλού προφίλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS