ΑρχικήsecurityBug στο LastPass διαρρέει διαπιστευτήρια ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί

Bug στο LastPass διαρρέει διαπιστευτήρια ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί

LastPass

Το LastPass password manager κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση την περασμένη εβδομάδα, για να διορθώσει ένα σφάλμα ασφαλείας το οποίο αποκαλύπτει τα διαπιστευτήρια που έχουν εισαχθεί σε έναν ιστότοπο που επισκέφθηκε ο χρήστης προηγουμένως.

Ο Tavis Ormandy, ένας ερευνητής ασφάλειας της ομάδας Project Zero της Google, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε το συγκεκριμένο bug.

Το LastPass, που πιστεύεται ότι είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή password manager, κυκλοφόρησε την έκδοση 4.33.0 την περασμένη εβδομάδα, για να αντιμετωπίσει το θέμα με τη διαρροή των διαπιστευτηρίων.

Όσοι από τους χρήστε δεν έχουν ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση για το LastPass ή τις εφαρμογές του για κινητά, συνιστάται να πραγματοποιήσουν μια χειροκίνητη ενημέρωση το συντομότερο δυνατό, αφού μετά τις λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν για το ελάττωμα ασφαλείας, ένας εισβολέας μπορεί να εκμεταλλευτεί τα βήματα που περιγράφονται για την αναπαραγωγή του σφάλματος.

Δεδομένου ότι το σφάλμα βασίζεται αποκλειστικά στην εκτέλεση κακόβουλου κώδικα JavaScript, χωρίς να απαιτεί άλλη αλληλεπίδραση χρήστη, θεωρείται επικίνδυνο και ενδεχομένως εκμεταλλεύσιμο.

Οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να προσελκύσουν χρήστες σε κακόβουλες σελίδες και να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια για να εξαγάγουν τα διαπιστευτήρια που έχουν εισαχθεί σε ιστότοπους που επισκέφθηκαν προηγουμένως. Σύμφωνα με τον Ormandy, αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, καθώς ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε εύκολα να μεταμφιέσει έναν κακόβουλο σύνδεσμο πίσω από μια διεύθυνση URL του Google Translate, να ξεγελάσει τους χρήστες να επισκεφτούν τον σύνδεσμο και στη συνέχεια να εξαγάγει τα διαπιστευτήρια από έναν ιστότοπο που επισκέφθηκαν στο παρελθόν.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η εν λόγω ευπάθεια έχει εκμεταλλευτεί από απατεώνες.

Παρά την πρόσφατα ανακαλυφθείσα ευπάθεια, οι χρήστες δεν συνίσταται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον password manager. Πρόκειται για ένα σφάλμα που μπορεί να διορθωθεί και η χρήση των password manager είναι πολύ πιο ασφαλής από το αφήνουμε απλά τους κωδικούς αποθηκευμένους στον browser, από όπου είναι πολύ πιο εύκολο να κλαπούν από επιτήδιους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS