ΑρχικήsecurityWindows 10 1903: Η Microsoft διορθώνει τα bugs που η ίδια δημιούργησε!

Windows 10 1903: Η Microsoft διορθώνει τα bugs που η ίδια δημιούργησε!

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Microsoft να διορθώσει ένα σφάλμα που σχετίζεται με την Cortana και επηρεάζει τα Windows 10 έκδοση 1903, η εταιρεία δημοσίευσε τώρα ένα βοηθητικό άρθρο λέγοντας στους χρήστες πώς να διορθώσουν το πρόβλημα που δημιούργησε.

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft κυκλοφόρησε ορισμένες ενημερώσεις κώδικα στην ενημερωμένη έκδοση της Patch Tuesday, οι οποίες προορίζονταν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που είχαν προκληθεί στη CPU, αλλά κατέληξαν επίσης στο σπάσιμο του Windows Search και αναζήτησης στο μενού Start. Όπως εξήγησε η Microsoft την Τρίτη, η τελευταία ενημέρωση προοριζόταν για την αντιμετώπιση της υψηλής χρήσης της CPU από τη διαδικασία SearchUi.exe στην Cortana που “εμφανίζεται μόνο σε συσκευές που έχουν απενεργοποιήσει την αναζήτηση στο Web χρησιμοποιώντας το Windows Desktop Search”.

Windows 10

Η Microsoft έχει αναγνωρίσει τα νέα ζητήματα αναζήτησης στη σελίδα των Windows 10 1903 και δημοσίευσε την Τετάρτη ένα άρθρο υποστήριξης με τίτλο “Επίλυση προβλημάτων στο Windows Search”, το οποίο ισχύει για όλες τις εκδόσεις των Windows 10.

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο ότι το άρθρο σχετίζεται άμεσα με τα νέα ζητήματα αναζήτησης που αντιμετωπίζουν οι χρήστες 1903, δημοσιεύτηκε από τη Microsoft την ημέρα που αναγνώρισε τα προβλήματα στην 1903 και προτείνει διάφορους τρόπους για την επίλυση του Windows Search.

Όπως αναμένεται, η σελίδα συνιστά στους χρήστες να ακολουθήσουν τη συνήθη διαδικασία τεχνικής υποστήριξης, να ελέγξουν για ενημερώσεις των Windows, να τρέξουν το Search and Indexing και να επανεκκινήσουν τη συσκευή. Περιλαμβάνει επίσης κάποιες IT συμβουλές σχετικά με τη χρήση ενός PowerShell script για την επαναφορά της αναζήτησης των Windows. Τέλος, το άρθρο ζητά από τους χρήστες να ενημερώσουν για τα προβλήματα στο Feedback Hub, αν οι προτάσεις δεν λειτουργήσουν.

Πέρα από τα προβλήματα αναζήτησης, ορισμένοι χρήστες των Windows 1903 αντιμετωπίζουν προβλήματα ήχου μετά την εγκατάσταση του KB4515384, όπως αναφέρεται στα Windows Latest.

Για παράδειγμα, στα εγκατεστημένα παιχνίδια, όπως το PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), το μπάσο έχει χαθεί και ο ήχος έχει μειωθεί. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει εγκατεστημένα παιχνίδια και εφαρμογές.

Επίσης η Microsoft ανέφερε ότι επιλύθηκε ένα περίεργο σφάλμα που έκανε το ενσωματωμένο εργαλείο αποκοπής Snip & Sketch να αποκτά ένα περίεργο πορτοκαλί χρώμα. “Αυτό το ζήτημα προκλήθηκε από τη λειτουργία Eye Care της Lenovo Vantage” αναφέρουν και οι δύο εταιρείες σε δηλώσεις τους και απλά προτείνουν την απενεργοποίηση της λειτουργίας Eye Care.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS