ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft διαχωρίζει την Cortana από την γραμμή αναζήτησης

Η Microsoft διαχωρίζει την Cortana από την γραμμή αναζήτησης

Φαίνεται ότι η Microsoft άκουσε τελικά τους εκατομμύρια χρήστες των Windows 10, οι οποίοι ήθελαν να απαλλαγούν από την Cortana. Οι χρήστες των Windows δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν το ενοχλητικό pop-up της ψηφιακής βοηθού.

microsoft-splits-cortana-from-search

Στο τελευταίο build του λογισμικού με ονομασία Windows 19H1 Insider 18317, το οποίο μπορούν να δοκιμάσουν όσοι χρήστες επιθυμούν, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα διαχωρίσει την αναζήτηση των Windows από την ψηφιακή βοηθό στη γραμμή εργασιών.

Για τους χρήστες του Windows Insider, αυτό σημαίνει ότι η γραμμή αναζήτησης θα διαχωριστεί από την Cortana. Ταυτόχρονα, η ψηφιακή βοηθός θα έχει ένα ξεχωριστό εικονίδιο που θα παρέχει αμέσως τις υπηρεσίες της με ένα κλικ.

Η Dona Sarkar, επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, γράφει: “Ο διαχωρισμός αυτός θα επιτρέψει σε κάθε λειτουργία να ενεργεί και να αναπτυχθεί ανεξάρτητα για να εξυπηρετεί καλύτερα τους χρήστες κατά περίπτωση”.

Η Microsoft έχει επικριθεί πολλές φορές για την συνύπαρξη της αναζήτησης των Windows και της Cortana, καθώς οι δύο αυτές λειτουργίες έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Συχνά, η λειτουργικότητα της αναζήτησης στέκεται εμπόδιο στην Cortana κατά την διάρκεια ενός ερωτήματος αναζήτησης, αλλά και το αντίστροφο. Ωστόσο, αυτό σύντομα θα αποτελέσει ιστορία μετά την κυκλοφορία των Windows 19H1, που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2019.

Να αναφέρουμε πως η Microsoft έχει μεγάλα σχέδια για την Cortana. Σε ένα από τα προηγούμενα builds, η εταιρεία συνέδεσε την λειτουργικότητα της ψηφιακής βοηθού, με αυτές της εφαρμογής Microsoft To-Do και του Outlook. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Πολλές αναφορές υποδεικνύουν ότι η Microsoft προσπαθεί να μετατρέψει την Cortana σε έναν ολοκληρωμένο βοηθό, όπου θα μπορεί να ανταπεξέλθει έναντι άλλων ψηφιακών βοηθών από την Google και την Apple.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS