ΑρχικήsecurityBug που προκαλεί «Υψηλή χρήση CPU» επιδιορθώνεται από τη Microsoft

Bug που προκαλεί «Υψηλή χρήση CPU» επιδιορθώνεται από τη Microsoft

CPU

Πρόσφατα η Microsoft ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξής της, πληροφορώντας τους χρήστες της σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν στα Windows 10, και ειδικότερα με την CPU, μετά την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης KB4512941 που έγινε στις 30 Αυγούστου.

Μερικοί από τους χρήστες Windows 10 συσκευών, δήλωσαν ότι παρατηρούσαν υψηλή χρήση της CPU μετά την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης και ορισμένα αποτελέσματα δεν εμφανίζονται στην Αναζήτηση των Windows. Η Microsoft λέει ότι αυτά τα ζητήματα σχετίζονται με το SearchUI.exe και εμφανίζονται μόνο στους χρήστες που έχουν απενεργοποιήσει την αναζήτηση στο Web χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση των Windows.

Η εταιρεία ήδη εργάζεται πάνω σε μια επιδιόρθωση και μία ενημερωμένη έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το πιο «αστείο» είναι ότι η KB4512941 είναι μια ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφόρησε ακριβώς για να αποφευχθεί η υπερβολική χρήση της CPU όταν ένας χρήστης μετακινείται μεταξύ εφαρμογών και δεν πρόκειται για μία ενημέρωση ασφαλείας. Δεδομένου ότι είναι μια προαιρετική ενημερωμένη έκδοση, δεν εγκαταστάθηκε αυτόματα σε όλες τις συσκευές Windows 10 και έτσι δεν επηρέασε μεγάλο αριθμό χρηστών.

Άλλα θέματα που αντιμετωπίζει η ενημέρωση, είναι η παρεμπόδιση εμφάνισης κενών πλακιδίων στο μενού “Έναρξη”, η επιδιόρθωση ζητημάτων Spatial Audio σε παιχνίδια, η επιδιόρθωση του μαυρίσματος οθόνης που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια Remote Desktop συνδέσεων κ.λπ.

Η υψηλή χρήση CPU είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς χρήστες των Windows. Εκτός όμως από την ενημέρωση KB4512941, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν υψηλή χρήση CPU σε ένα μηχάνημα, και ένας από αυτούς είναι και η διαδικασία ntoskrnl.exe στα Windows 10.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS