ΑρχικήHow ToΠως να κάνω blacklist και whitelist τα URLs στον Google Chrome

Πως να κάνω blacklist και whitelist τα URLs στον Google Chrome

Επιτρέψτε ή αποκλείστε την πρόσβαση σε ιστότοπους κάνοντας blacklist και whitelist τα URLs στον Google Chrome. (Ισχύει για διαχειριζόμενα προγράμματα περιήγησης Chrome και συσκευές Chrome.)

Ως διαχειριστής του Chrome Enterprise, μπορείτε να κάνετε blacklist και whitelist τα URLs, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επισκέπτονται μόνο συγκεκριμένους ιστότοπους. Ο περιορισμός της πρόσβασης στο διαδίκτυο των χρηστών μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και να προστατεύσει τον οργανισμό σας από ιούς και κακόβουλο περιεχόμενο που βρίσκονται σε μερικούς ιστότοπους.

whitelist

Πότε απαιτείται URL blacklist και πότε whitelist;

Χρησιμοποιήστε το blacklist και whitelist για μια βασική διαχείριση διευθύνσεων URL. Εάν χρειάζεστε ισχυρότερο φιλτράρισμα, χρησιμοποιήστε content-filtering, web-proxy server ή extension.

Χρησιμοποιήστε URL blacklist και whitelist για:

  • Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις URL εκτός από αυτές που αποκλείσετε: Χρησιμοποιήστε το blacklist για να εμποδίσετε τους χρήστες να επισκέπτονται ορισμένους ιστότοπους, επιτρέποντάς τους, ωστόσο, να έχουν πρόσβαση στον υπόλοιπο ιστό.
  • Να αποκλείσετε την πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις URL εκτός από αυτές που επιτρέπονται: Χρησιμοποιήστε το blacklist για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις URL. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το whitelist για να επιτρέψετε την πρόσβαση σε μια περιορισμένη λίστα διευθύνσεων URL.
  • Να ορίστε εξαιρέσεις σε πολύ περιοριστικά blacklists – Χρησιμοποιήστε το blacklist για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις URL. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το whitelist για να επιτρέψετε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα, subdomains, ports ή paths.
  • Να επιτρέπεται στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome να ανοίγει apps: Το whitelist συγκεκριμένων εξωτερικών πρωτοκόλλων επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome να ανοίγει αυτόματα ορισμένες εφαρμογές.

Μερικές φορές, το blacklist και το whitelist δεν λειτουργούν όπως αναμένεται. Για παράδειγμα, εάν κάνετε blacklist έναν ολόκληρο ιστότοπο και whitelist μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για αυτόν τον ιστότοπο, οι χρήστες ενδέχεται να έχουν πρόσβαση σε άλλο περιεχόμενο στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Βήμα 1: Αναθεωρήστε τα policies

Policy: URLBlacklist

Αποτρέψετε τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια λίστα blocked URLs. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις διευθύνσεις URL, εκτός από αυτές που απαριθμούνται στο blacklist.

Unset: Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τα website URLs χωρίς περιορισμούς.

Policy: URLWhitelist

Χρησιμοποιήστε το URLWhitelist για να επιτρέψετε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL ως εξαιρέσεις στο URL blacklist. Το whitelist υπερισχύει του blacklist. Για να δουλέψετε, χρειάζεστε τουλάχιστον μία καταχώρηση στο blacklist.

Unset: Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στο URL whitelist.

blacklist whitelist

Βήμα 2: Καθορίστε τις διευθύνσεις URL που μπορούν να επισκέπτονται οι χρήστες του Chrome (στα Windows)

Ισχύει για χρήστες των Windows που συνδέονται με έναν διαχειριζόμενο λογαριασμό στο Chrome Browser.

Χρησιμοποιώντας Group Policy

Microsoft Windows Group Policy Editor ( Configuration folder υπολογιστή ή χρήστη):

  • Μεταβείτε στα Policies > Administrative Templates > Google > Google Chrome.
  • Ενεργοποιήστε το Block access to a list of URLs.

Συμβουλή: Εάν δεν βλέπετε αυτό το policy, κάντε λήψη του πιο πρόσφατου policy template

  • Προσθέστε τις διευθύνσεις URL που θέλετε να αποκλείσετε.

Αφήνοντας αυτό το policy Not configured χρησιμοποιεί τη συμπεριφορά «Unset:»  που περιγράφεται παραπάνω.

  • Ενεργοποίηση το Allows access to a list of URLs.
  • Προσθέστε τις διευθύνσεις URL στις οποίες θέλετε να έχουν πρόσβαση οι χρήστες.

Αφήνοντας αυτό το policy Not configured χρησιμοποιεί τη συμπεριφορά «Unset:»  που περιγράφεται παραπάνω.

  • Αναπτύξτε την ενημέρωση στους χρήστες σας.

Μπορείτε να κάνετε blacklist και whitelist έως και 1.000 διευθύνσεις URL.

whitelist

Βήμα 3: Βεβαιωθείτε ότι τα policies εφαρμόζονται

Αφού εφαρμόσετε οποιαδήποτε Chrome policies, οι χρήστες πρέπει να κάνουν επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Chrome για να ισχύσουν οι ρυθμίσεις. Μπορείτε να ελέγξετε τις συσκευές των χρηστών για να βεβαιωθείτε ότι το policy εφαρμόστηκε σωστά.

  1. Σε μια διαχειριζόμενη συσκευή, μεταβείτε στο chrome://policy.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Reload policies.
  3. Για το URLBlacklist και το URLWhitelist, βεβαιωθείτε ότι το Status έχει οριστεί σε
  4. Για το URLBlacklist και το URLWhitelist, κάντε κλικ στην επιλογή Show value και βεβαιωθείτε ότι τα πεδία τιμών είναι τα ίδια με αυτά που ορίσατε στο policy.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS