ΑρχικήinetΗ Cloudflare σταματάει την υποστήριξη των υπηρεσιών 8chan

Η Cloudflare σταματάει την υποστήριξη των υπηρεσιών 8chan

8chan

O Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare, Matthew Prince, ανακοίνωσε σε ένα blog post, ότι η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σκοπεύει να διακόψει την υποστήριξη των υπηρεσιών 8chan, απόψε τα μεσάνυχτα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την εταιρεία, μετά την αποκάλυψη των ομοσπονδιακών αρχών ότι ο κύριος ύποπτος της επίθεσης στο El Paso είχε γράψει ένα μανιφέστο 2.300 λέξεων στο 8chan, πριν προχωρήσει στην δολοφονική επίθεση. Το Σάββατο, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας 21χρονος άρχισε να πυροβολεί σε ένα κατάστημα Walmart στο El Paso του Τέξας.

Λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες επιθέσεις στο Christchurch και στο Poway της Καλιφόρνια, όπου οι ύποπτοι έχουν συνδεθεί ξανά με το 8chan, ο Matthew Prince δήλωσε: “το 8chan έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ως μία τοποθεσία έκφρασης μίσους”.

Το 8chan έχει δεχτεί κριτική στο παρελθόν, καθώς δεν έχει κάνει προσπάθειες να ελέγξει το περιεχόμενο που ανεβαίνει στον ιστότοπό του. Το 2015, η Google απαγόρευσε τον ιστότοπο λόγω της ανταλλαγής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσα στην πλατφόρμα του.

“Η υπόθεση είναι απλή: έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ένα έννομο μέσο και ότι η ανομία έχει προκαλέσει πολλούς τραγικούς θανάτους … το 8chan έχει περάσει αυτή τη γραμμή.”

Σύμφωνα με το blog post, η Cloudflare έχει ήδη ενημερώσει το 8chan για τον τερματισμό της υποστήριξης των υπηρεσιών του. Εάν το 8chan δεν βρει σύντομα έναν φορέα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, η πύλη θα είναι επιρρεπής σε επιθέσεις DDoS οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οριστικό κλείσιμο του ιστότοπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Cloudflare έχει διακόψει τη συνεργασία της με έναν ιστότοπο. Το 2017, η Cloudflare εγκατέλειψε το “The Daily Stormer”, επειδή υποστήριζε την υπεροχή των λευκών φυλών και επέτρεπε την ανάρτηση ρατσιστικού περιεχομένου. Ωστόσο, ο Matthew σημειώνει ότι ο ιστότοπος κατάφερε να επιστρέψει σύντομα στο διαδίκτυο, αφού στράφηκε σε έναν άλλο πάροχο υπηρεσιών.

«Σήμερα, το Daily Stormer είναι ακόμα διαθέσιμο και αηδιαστικό. Δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για το Cloudflare, αλλά παραμένει πρόβλημα για το Διαδίκτυο».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS