15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Icecast: Ευπάθεια θέτει online ραδιοφωνικούς σταθμούς σε κίνδυνο

Μια νέα ευπάθεια ανακαλύφθηκε στην streaming πλατφόρμα του Icecast, με την εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να τερματιστεί η Live αναμετάδοση οποιουδήποτε σταθμού χρησιμοποιεί την πλατφόρμα. Η ευπάθεια βρίσκεται στην πλευρά του server, και προκαλείται από την κακή ρύθμιση δικαιωμάτων. Με την εκμετάλλευση του, ο server καταρρέει, και η αναμετάδοση διακόπτεται. Σε θεωρητικό επίπεδο υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα. Για να εκμεταλλευτεί κάποιος hacker την ευπάθεια, θα πρέπει να αποστείλει στον server ειδικά διαμορφωμένα HTTP headers τα οποία φαίνονται να είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα.

icecast online radio

Το Icecast διατηρείται από τον οργανισμό Xiph.org, και πρόκειται για μια υπηρεσία μέσω της οποίας είναι δυνατή η αναμετάδοση εικόνας και ήχου. Καθώς είναι διαθέσιμο κάτω από ελεύθερη άδεια χρήσης λογισμικού, και υποστηρίζει ανοικτά πρότυπα επικοινωνίας, πρόκειται για μια αρκετά δημοφιλή υπηρεσία που χρησιμοποιείται κυρίως για την αναμετάδοση online ραδιοφωνικών σταθμών.

Στο τελευταίο patch που έχει κυκλοφορήσει, το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί. Στα changelogs η ευπάθεια χαρακτηρίζεται ως buffer overflow και επηρεάζει τις εκδόσεις 2.4.0. 2.4.1, 2.4.2 και 2.4.3.

Το security bug προέρχεται από την λειτουργία snprintf που ανακατευθύνει την έξοδο δεδομένων σε ένα buffer. Ωστόσο αυτός ο τρόπος λειτουργίας δεν προσφέρει κάποια ασφάλεια, και με συγκεκριμένες τεχνικές μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ο Nick Rolfe από το Semmle Security Research Team, αναφέρει ότι το snprintf function προκαλεί buffer overflow αν το size argument είναι μεγαλύτερο από το size του buffer.

Η ευπάθεια δεν είναι πλέον εφικτό να εκμεταλλευτεί, καθώς από την 1/11 έχει κυκλοφορήσει η έκδοση 2.4.4 του Icecast. Έχει λάβει την κωδική ονομασία CVE-2018-18820 και έχει δημοσιευτεί proof of concept exploit από τις 16 Οκτωβρίου.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *