ΑρχικήsecurityΤο Bitcoin είναι ακόμα το αγαπημένο Cryptocurrency του Dark Web

Το Bitcoin είναι ακόμα το αγαπημένο Cryptocurrency του Dark Web

Cryptocurrency

Σύμφωνα με μία έκθεση της Europol, το Bitcoin εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο Cryptocurrency του Dark Web. Ωστόσο όσοι προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους, μαθαίνουν σιγά-σιγά να χρησιμοποιούν εναλλακτικές λύσεις, που επικεντρώνονται περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

“Ενώ έχουμε αναφέρει στο παρελθόν μια μικρή μετατόπιση προς Cryptocurrency όπως το Monero, το Bitcoin παραμένει το νούμερο ένα νόμισμα, τόσο για νόμιμη όσο και για εγκληματική χρήση”, αναφέρει η Europol στην τελευταία αξιολόγησή της σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα που δρα μέσω διαδικτύου.

Η Europol επισημαίνει ότι ο επιπολασμός του Bitcoin στην οικονομία του Dark Web είναι συνέπεια της εξοικείωσής του με την πελατειακή βάση, ιδίως στις παράνομες διαδικτυακές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά το Bitcoin για να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους. Και σύμφωνα με τη Europol, οι εν λόγω επιθέσεις είναι ο πιο σημαντικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει το διαδίκτυο στις μέρες μας.

Το Hard Fork έχει αναφέρει στο παρελθόν, πολλές επιθέσεις ransomware που ζητούσαν λύτρα σε Bitcoin, για να αποκαταστήσουν τα κρυπτογραφημένα αρχεία των θυμάτων τους.

Οι αρχές όμως, έχουν παρατηρήσει μια πιο “έντονη μετατόπιση” προς Cryptocurrency που επικεντρώνονται περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και αναμένει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί, καθώς οι εγκληματίες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση της ασφάλειας.

“Οι κύριες εξελίξεις σχετικά με αυτή την τάση παρατηρούνται στις αγορές του Darknet, μερικές από τις οποίες δέχονται και το Monero ή σε ορισμένες περιπτώσεις το χρησιμοποιούν αποκλειστικά”, πρόσθεσε η Europol.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS