ΑρχικήinetCentralized, Decentralized, Hybrid Exchanges: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Centralized, Decentralized, Hybrid Exchanges: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τα exchanges αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην οικονομία του cryptocurrency. Παρέχουν ρευστότητα στην αγορά και στους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράζουν digital assets με σχετική ευκολία και χαμηλό κόστος. Επιπλέον, παρέχουν επιπλέον εργαλεία που βοηθούν στις αγοραπωλησίες και περισσότερα οφέλη για τους εμπόρους.

exchanges

Είναι πιθανό να είστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τα centralized exchanges, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των ανταλλαγών. Από την άλλη, τα decentralized exchanges είναι πιο νέο ως φαινόμενο, το οποίο και κορυφώθηκε στις προτιμήσεις των χρηστών και του κοινού στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Τα υβριδικά exchanges και οι υβριδικές λύσεις άρχισαν να σημειώνουν πρόοδο το 2019. Γενικότερα, είναι στην προσπάθεια να κερδίσουν τις προτιμήσεις. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη πρόκληση των hybrid ανταλλαγών είναι να κάνουν τους χρήστες να κατανοήσουν όλα όσα μπορούν να προσφέρουν, καθώς και να ξεκαθαρίσουν τι τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα ανταγωνιστικά προϊόντα και τους προγόνους τους.

Σήμερα, η πλειοψηφία των ανταλλαγών και το 99% του συνολικού όγκου των συναλλαγών είναι centralized.

Ο αριθμός των centralized ανταλλαγών του 2018, σύμφωνα με έκθεση, είναι ο ίδιος με εκείνον του 2017. Από την άλλη, ο αριθμός των decentralized exchanges του 2018 ήταν σημαντικά υψηλότερος από του 2017. Τα decentralized δε χρησιμοποιούν διαμεσολαβητές για τις συναλλαγές, αλλά αντ’ αυτού επιτρέπουν στους αγοραστές και τους πωλητές να αλληλεπιδρούν απευθείας μεταξύ τους. Η ρευστότητα είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των centralized exchanges, λόγω της έλλειψης ενεργών χρηστών.

exchanges

Όσον αφορά τα Hybrid exchanges, επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα νέο έδαφος μεταξύ των centralized και decentralized exchanges που θα είναι καλύτερο και από τα δύο. Τα Hybrid επιδιώκουν να συνδυάσουν τις λειτουργίες ρευστότητας, λειτουργικότητας και υποστήριξης πελατών των παραδοσιακών centralized πλατφορμών. Όλα αυτά βέβαια, με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των decentralized ανταλλαγών. Σε σύγκριση με μια decentralized ανταλλαγή, μια hybrid ανταλλαγή μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα, όταν τα ευρέως χρησιμοποιούμενα Blockchains για πλατφόρμες DEX, αντιμετωπίζουν σημεία συμφόρησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS