ΑρχικήinetΗ Apple αναγκάζει τους πωλητές να πληρώσουν για τα εκθεσιακά iPhone

Η Apple αναγκάζει τους πωλητές να πληρώσουν για τα εκθεσιακά iPhone

Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple, κατηγορείται από μια ομάδα πωλητών της Νότιας Κορέας ότι τους υποχρεώνει να καλύψουν διάφορες δαπάνες που συνδέονται με το μάρκετινγκ των iPhone, συμπεριλαμβανομένων των κινητών επίδειξης που παρουσιάζονται στα καταστήματά τους.

apple-forces-retailers-pay-for-demo-devices

Ο Σύνδεσμος Διανομής Κινητών Τηλεφώνων της Κορέας (KMDA) δήλωσε ότι η Apple είναι η μόνη εταιρεία που καταφεύγει σε τέτοιες τακτικές, καθώς όλοι οι άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων προσφέρουν δωρεάν τα κινητά επίδειξης, τα οποία και συλλέγουν όταν τελειώσει η διαφημιστική τους εκστρατεία.

Η Apple χρησιμοποιεί αυτή τη στρατηγική λόγω της δημοτικότητας του iPhone, λέει ο σύνδεσμος, και οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συμφωνήσουν μαζί τους αν θέλουν να πουλήσουν τη συσκευή.

Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός δεν επιτρέπει στους πωλητές να πωλούν το iPhone στα καταστήματά τους, αν δεν αγοράζουν συσκευές επίδειξης, ενώ ταυτόχρονα τους ζητούν να δημιουργήσουν συγκεκριμένα ράφια για τις εν λόγω συσκευές, βασισμένα στις αυστηρές πολιτικές της εταιρείας.

Ο KMDA αναφέρει ότι σκέφτεται ακόμη και νομική δράση εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία. Ο σύνδεσμος εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο μιας καταγγελίας στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (FTC), ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες της Νότιας Κορέας, όπως η SK Telecom, η KT και η LG Uplus, οι οποίες πωλούν συσκευές της Apple. “Η Apple έχει αυξήσει την πίεση στους πωλητές λιανικής αναγκάζοντας τους να αγοράζουν εκθεσιακά τηλέφωνα”, δήλωσε ο KMDA.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple επικρίνεται για αθέμιτες πρακτικές στη Νότια Κορέα. Το 2016, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου ξεκίνησε έρευνα μετά τον εξαναγκασμό πολλών παρόχων τηλεφωνίας από την Apple να καλύψουν τα έξοδα επισκευής για τα iPhone που πωλούνταν στην τοπική αγορά, ενώ το περασμένο έτος απαίτησε από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να πληρώσουν μια τηλεοπτική διαφήμιση για τα iPhone X και iPhone 8.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS