ΑρχικήsecurityΕργαλεία για ανάκτηση μολυσμένων αρχείων από rasnomware!

Εργαλεία για ανάκτηση μολυσμένων αρχείων από rasnomware!

Όσοι υπήρξαν θύματα των FortuneCrypt, Yatron, WannaCryFake και Avest ransomware cyberattacks, έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να ενδώσουν στον εκβιασμό των hackers.

Εταιρείες τεχνολογικού security όπως η Kaspersky Lab και η Emsisoft, έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία το No More Ransom, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στην καταπολέμηση του cybercrime.

ransomware

Τώρα, έχουν προστεθεί περισσότερα εργαλεία αποκρυπτογράφησης στο No More Ransom, καθώς η Kaspersky Lab έχει παραχωρήσει στο κοινό εργαλεία για την αποκρυπτογράφηση του Yatron και του FortuneCrypt, ενώ η Emsisoft έχει κυκλοφορήσει μια δωρεάν λειτουργία αποκρυπτογράφησης για το WannaCryFake.

Οι hackers που δημιούργησαν το Yatron βασίστηκαν στο Hidden Tear, που είναι μια πολύ γνωστή μορφή open-source ransomware, και κρυπτογραφεί αρχεία των χρηστών. Ωστόσο, η ερευνητική ομάδα της Kaspersky εντόπισε τα λάθη του ransomware και δημιούργησαν έναν μηχανισμό αποκρυπτογράφησης.

Για το FortuneCrypt από την άλλη, οι ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα μορφή ransomware με γλώσσα προγραμματισμού την Blitz BASIC. Αν και η συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού είναι αρκετά απλή, το FortuneCrypt απειλεί με διαγραφή αρχείων, εάν τα θύματα δεν ενδώσουν στον εκβιασμό εντός 24 ωρών. Εξαιτίας μάλλον της απλής γλώσσας προγραμματισμού, η κρυπτογραφία του FortuneCrypt είναι αδύναμη, κάνοντας την αντιμετώπιση του εφικτή.

ransomware

Έχει κυκλοφορήσει και ένα δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το WannaCryFake. Πρόκειται για μια επίθεση ransomware που υπάρχει από το 2017. Και τα θύματα του WannaCryFake βρίσκουν τα αρχεία τους κρυπτογραφημένα με το .WannaCry και αντιμετωπίζουν έναν εκβιασμό που απαιτεί μια πληρωμή Bitcoin ως αντάλλαγμα των αρχείων. Τώρα όσοι μολύνονται από το WannaCryFake μπορούν να κατεβάσουν το δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης από την Emsisoft για να πάρουν τα αρχεία τους πίσω χωρίς να πληρώσουν.

Οι ερευνητές της Emisisoft έχουν δημοσιεύσει ένα δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το Avest ransomware. Το No More Ransom προσφέρει τώρα δωρεάν εργαλεία αποκρυπτογράφησης για πάνω από εκατό ransomware, από τότε που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS