ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη έμπορος ναρκωτικών που πληρωνόταν σε cryptocurrency

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών που πληρωνόταν σε cryptocurrency

cryptocurrency

Ένας Ιρακινός ντίλερ, καταδικάστηκε χθες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, σε 30 χρόνια στην ομοσπονδιακή φυλακή, για την πώληση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε αντάλλαγμα για cryptocurrency.

Ο 30χρονος Alaa Mohammed Allawi φέρεται ότι πούλησε 245 χιλιόγραμμα φεντανύλης, κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης, οξυκωδόνης και Xanax μέσω του Dark Web. Πιστεύεται ότι πούλησε πάνω από 850.000 χάπια στο Dark Web και πληρώθηκε σε cryptocurrency.

Σύμφωνα με την δήλωση που εξέδωσε το δικαστήριο, τα ναρκωτικά που πούλησε ο Allawi οδήγησαν στο θάνατο ενός Αμερικανικού ναυτικού λόγω υπερδοσολογίας και του σοβαρού σωματικού τραυματισμού δύο κατοίκων της Βόρειας Ντακότα.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Allawi χάνει επίσης το σπίτι του, αξίας $ 270.000, πέντε πυροβόλα όπλα, $ 28.000 σε αμερικανικό νόμισμα, $ 31.000 σε κοσμήματα, τέσσερα οχήματα, περισσότερα από 21.000 δολάρια σε cryptocurrency και όλα τα δικαιώματά του από μία καφετέρια στην Καλιφόρνια, στην οποία ήταν συνέταιρος.

Ενώ δεν αναφέρεται ποιο ψηφιακό νόμισμα χρησιμοποιούνταν για τις συναλλαγές, ο Αμερικανός δικηγόρος John F Bash, είπε ότι ο Allawi και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να αποκρύψουν τη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιώντας το dark web και επτά διαφορετικά cryptocurrency, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν τα Bitcoin και Ethereum.

Ο Allawi λέγεται ότι έφθασε στις ΗΠΑ από το Ιράκ το 2012, με βίζα SQ1 που χορηγήθηκε με βάση την θέση του ως διερμηνέας του Υπουργείου Άμυνας ενώ ήταν στο Ιράκ.

Ο Allawi παραδέχτηκε την ενοχή του και κατέθεσε ότι αγόραζε φεντανύλη και χάπια από τον πιο περιβόητο ιστότοπο παράνομων αγορών στο Dark Web, το AlphaBay. Στη συνέχεια άρχισε να εμπορεύεται τα ναρκωτικά το 2015, δεχόμενος επτά διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα για πληρωμή.

Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη περίπτωση διανομής φαιντανύλης, στην οποία χρησιμοποιήθηκε το Dark Web και οι συναλλαγές έγιναν σε cryptocurrency, στην περιοχή της Organized Crime Drug Enforcement Task Force του Νότου. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη περίπτωση στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα φέτος, ένας άλλος έμπορος φεντανύλης, έχασε 4 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin, αφού πιάστηκε να πουλάει ναρκωτικά στο Dark Web.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS