ΑρχικήsecurityΚατασχέθηκαν $4 εκατομμύρια από έμπορο ναρκωτικών του Dark Web

Κατασχέθηκαν $4 εκατομμύρια από έμπορο ναρκωτικών του Dark Web

dark

Ένας δραστήριος έμπορος ναρκωτικών που συνελήφθη στο Dark Web, καταδικάστηκε από τις δικαστικές αρχές και διατάχθηκε η κατάσχεση $4 εκατομμυρίων σε Bitcoin.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), ο Richard Castro, γνωστός επίσης με πολλά άλλα ψευδώνυμα, όπως “Chemsusa”, “Chems_usa” και “Jagger109”, χρησιμοποιούσε το Dark Web, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω Tor, από το 2015 έως το 2019, για την πώληση συγκεκριμένων ειδών ναρκωτικών.

Ο Castro, ο οποίος μένει στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, εμπορευόταν συνθετικά οπιοειδή και συγκεκριμένες άλλες ουσίες όπως καρφεντανύλη και φαιντανύλη, οι οποίες είναι όλες ισχυρά ηρεμιστικά και παυσίπονα.

Η καρφεντανύλη είναι τόσο ισχυρή ώστε η ουσία θεωρείται θανατηφόρα και χρησιμοποιείται επίσημα μόνο για την καταστολή μεγάλων ζώων όπως οι ελέφαντες. Η φαιντανύλη συνταγογραφείται για σοβαρό, χρόνιο πόνο, ενώ υπάρχει και το phenyl fentanyl που είναι ένα πιο ισχυρό παράγωγο της φαιντανύλης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο Castro μαζί με τον συνεργάτη του, εμπορεύονταν ναρκωτικά στο Dream Market, στο AlphaBay και σε άλλες αγορές. Ο ίδιος ο Castro παραδέχτηκε ότι έχει ολοκληρώσει χιλιάδες συναλλαγές και οι πελάτες του έχουν δώσει καλές κριτικές.

Το περασμένο έτος, ο Castro αποφάσισε να μετακινήσει το εμπόριό του από το Dark Web και είπε στους πελάτες ότι οι αγορές θα μπορούν πλέον να γίνονται μέσω κρυπτογραφημένου email – αλλά απαιτούνταν μια προκαταβολή για την σύνδεση.

Ένας αστυνομικός, πλήρωσε την προκαταβολή που ζητούσε ο Castro και πραγματοποίησε έναν αριθμό παραγγελιών. Ο συνεργάτης του Castro, Luis Fernandez έστειλε τα ναρκωτικά στον αστυνομικό, κάτι που οδήγησε τελικά στην σύλληψή του.

Οι πελάτες του Castro πλήρωναν σε Bitcoin (BTC) και αυτά τα έσοδα ήταν αποθηκευμένα σε επτά πορτοφόλια Cryptocurrency. Ο έμπορος έκανε ξέπλυμα των χρημάτων, αγοράζοντας πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και διατηρώντας έναν τεράστιο αριθμό τραπεζογραμματίων στη Ζιμπάμπουε.

Ο Castro παραδέχθηκε την ενοχή του και του επιβλήθηκε ποινή κατάσχεσης $4 εκατομμυρίων σε Bitcoin.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, ο Castro αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και τη μέγιστη ποινή για διανομή ναρκωτικών, καθώς και ποινή φυλάκισης μέχρι 20 ετών για ξέπλυμα χρημάτων.

Η καταδίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS