ΑρχικήsecurityA' εξάμηνο 2019: 23 εκατομμύρια κλεμμένες κάρτες στο Dark Web

A’ εξάμηνο 2019: 23 εκατομμύρια κλεμμένες κάρτες στο Dark Web

κάρτες Η Cybersecurity εταιρεία Sixgill διεξήγαγε μια έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πολύ ανησυχητικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι περίπου 23 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες προσφέρθηκαν προς πώληση, στο dark web, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι ερευνητές έκαναν μια μελέτη σχετικά με τις απάτες, που γίνονται στο dark web (Underground Fraud report). Διαπίστωσαν ότι πάνω από 23 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες βρίσκονται προς πώληση. Το 60% των κλεμμένων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προέρχονταν μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, ένας από τους ερευνητές είπε: “Σχεδόν οι δύο από τις τρεις κλεμμένες κάρτες, δηλαδή περισσότερες από 15 εκατομμύρια, προέρχονταν από τις ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με την έκθεση, τη δεύτερη θέση, στην κατάταξη με τις περισσότερες κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο με πάνω από 7%. Ακολουθεί η Ινδία με 3,7%. Η χώρα με τις λιγότερες κλεμμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι η Ρωσία με ποσοστό μόλις 0,0014%.

Γιατί, όμως, η Ρωσία κατέχει τόσο μικρό ποσοστό; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι περισσότερες εγκληματικές δραστηριότητες προέρχονται από την ίδια τη Ρωσία. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η δημοφιλής εφαρμογή FaceApp. Η εφαρμογή έχει κατηγορηθεί για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών. Επίσης, πολλοί είχαν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016.

Επίσης, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι περισσότερες κλεμμένες κάρτες ήταν Visa (57%). Ακολουθούσε η MasterCard (29%) και η American Express (12%).

Η έκθεση αποκάλυψε ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές για να κλέψουν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών. Μια από αυτές τις τεχνικές είναι η χρήση “skimmers“, που τοποθετούνται στα ATM και άλλες συσκευές και αντιγράφουν δεδομένα. Μια άλλη κοινή μέθοδος είναι η χρήση κακόβουλου λογισμικού για τη μόλυνση του υπολογιστή ή άλλης συσκευής. Με αυτές τις τεχνικές, οι hackers κλέβουν τα στοιχεία των καρτών, κάθε φορά που οι χρήστες κάνουν μια συναλλαγή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να πωληθούν για μόλις $ 5.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποια ύποπτη κίνηση, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας, για να αποφύγετε τέτοιου είδους απάτες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS