ΑρχικήHow To7 χρήσιμα χαρακτηριστικά του Slack που ίσως δε γνωρίζετε!

7 χρήσιμα χαρακτηριστικά του Slack που ίσως δε γνωρίζετε!

Όπως έχουμε δει σε παλαιότερο άρθρο, η επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων μιας εταιρείας είναι απαραίτητη. Οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν αυτήν την ανάγκη είναι πάρα πολλές πια. Ίσως το πλέον διαδεδομένο εργαλείο επικοινωνίας στον εργασιακό χώρο είναι το Slack.

Slack

Η υπηρεσία έχει γίνει τόσο δημοφιλής επειδή συνδυάζει τόσο την απλότητα στη χρήση όσο και πληθώρα χαρακτηριστικών. Εδώ είναι 7 χρήσιμοι και μη προφανείς τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Slack στο maximum των δυνατοτήτων του.

  • Χρησιμοποιήστε το Slack για να οργανώσετε και να συντονίσετε τα meetings σας. Πολλές φορές, υπάλληλοι μια εταιρείας, δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, καθώς μπορεί να εργάζονται εξ αποστάσεως ή απλώς να απουσιάζουν. Η υπηρεσία παρέχει λοιπόν τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον προγραμμάτων, τα οποία συγχρονίζονται και ειδοποιούν τον εκάστοτε χρήστη για τα tasks που πρέπει να εκπληρώσει ή για meetings που ακολουθούν κτλ.
  • Ένα εξαιρετικά βοηθητικό χαρακτηριστικό είναι το search του Slack. Με λίγα βήματα μπορείτε πολύ γρήγορα να ανασύρετε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε. Οι παρακάτω εντολές είναι αρκετές για να βρείτε ότι ψάχνετε.

“In: [channel]” – για να βρείτε μηνύματα και αρχεία σε ένα συγκεκριμένο channel.

“In: [@ name]” – για να βρείτε μηνύματα σε μια συνομιλία με ένα συγκεκριμένο άτομο.

To: me” – για να βρείτε μηνύματα που σας αποστέλλονται.

From: [@ name]” – για να βρείτε μηνύματα που αποστέλλονται από ένα συγκεκριμένο άτομο.

From: me” – για να βρείτε μηνύματα που στέλνονται από εσάς.

“Has: link” – για να βρείτε μηνύματα που περιέχουν ένα link.

Before: [date]”; “After: [date]”; “On: [date / month / year]”; or “during: [month / year]” – για να βρείτε μηνύματα για μια ορισμένη χρονική περίοδο.

  • Εάν πρέπει να διαβάσετε ένα σημαντικό μήνυμα, αλλά δεν έχετε χρόνο να απαντήσετε, σημειώστε το ως μη αναγνωσμένο. Για να το κάνετε αυτό στο Slack, απλά κάντε κλικ στο μήνυμα, ενώ κρατάτε πατημένο το Option (για Mac) ή το Alt (για Windows). Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε αυτή τη συζήτηση, θα μεταφερθείτε αμέσως εκεί που την έχετε αποθηκεύσει.

Slack

  • Με το Slack μπορείτε εάν το επιθυμείτε για οποιονδήποτε λόγο να αποκρύψετε την προβολή εικόνων και gifs.
  • Ακόμα με το Slack μπορείτε να προβάλλεται ότι βλέπετε στην οθόνη σας σε άλλους. Αν το θέλετε μπορούν να την ελέγξουν άλλοι, αρκεί να επιλέξετε το εικονίδιο με το τηλέφωνο που εμφανίζεται και να πατήσετε Share your screen.
  • Το Slack σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη λήψη ειδοποιήσεων, όταν εμφανίζονται στα chats συγκεκριμένα keywords. Για να το ενεργοποιήσετε, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων και επιλέξτε My Keywords.
  • Ένα από τα πλεονεκτήματα του Slack είναι το γεγονός ότι είναι ικανό να διαχειριστεί μια RSS τροφοδοσία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS