ΑρχικήsecurityFSB: Hackers παραβίασαν την Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας!

FSB: Hackers παραβίασαν την Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας!

Hackers παραβίασαν τους διακομιστές της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB), αποκτώντας πρόσβαση σε 7.5 terabyte δεδομένων από έναν σημαντικό contractor της FSB με την επωνυμία “Sytech”.

FSB

Οι εισβολείς διέρρευσαν τα δεκάδες δεδομένα που σχετίζονταν με αδημοσίευτα Internet projects όπως το πώς η Ρωσία προσπάθησε να ταυτοποιήσει τους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Tor να συλλέξει πληροφορίες για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων και να απομονώσει τη λειτουργία του ρωσικού διαδικτύου από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η απόπειρα hacking πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2019, από την ομάδα 0v1ru $, μια άγνωστη ομάδα hacking που δημιούργησε πρόσφατα το λογαριασμό της στο Twitter, όπου δημοσίευσε screenshots του φακέλου “Computer” που φέρεται να ανήκει στο θύμα.

FSB

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι Hackers έκαναν deface το FSB contractor site  “Sytech” και άλλαξαν την εικόνα με ένα ευρύ χαμόγελο και μάτια που θυμίζουν το “Yoba-face”.

Μαζί με αυτήν την εικόνα, οι hackers δημοσίευσαν ένα interface του εσωτερικού δικτύου, στη συνέχεια έστειλαν τα έγγραφα αυτά σε μια άλλη ομάδα hacking που ονομάζεται DigitalRevolution η οποία μοιράστηκε τα δεδομένα με δημοσιογράφους πολλών ιστοσελίδων στη Ρωσία.

Τα μυστικά έργα που απαριθμούνται στα κλεμμένα δεδομένα

  1. Nautilus-S

Το Nautilus-S project που αναπτύχθηκε από τη SyTech το 2012 κατόπιν αιτήματος του Ινστιτούτου Ερευνών “Kvant” για την ταυτοποίηση των χρηστών του προγράμματος περιήγησης Tor.

  1. Nautilus

Σε αντίθεση με το προηγούμενο project, το Nautilus, αναπτύχθηκε από το 2009-2010 με σκοπό να συλλέξει δεδομένα για κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το MySpace και το LinkedIn

  1. Reward

Ένα project που αναπτύχθηκε κατά την περίοδο 2013-2014, το οποίο προσπάθησε να βρει μια ευπάθεια στο πρωτόκολλο δικτύου BitTorrent.

4. Mentor

Άλλο ένα project της SyTech που ονομάζεται “Mentor” σχεδιάστηκε για την περίοδο 2013-2014, για την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατόπιν επιλογής του πελάτη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS