ΑρχικήsecurityΤο Morpheus chip αλλάζει τον κώδικά του και εμποδίζει hacking επιθέσεις

Το Morpheus chip αλλάζει τον κώδικά του και εμποδίζει hacking επιθέσεις

chip Πέρυσι, υπήρξαν πολλά περιστατικά ασφαλείας, που επηρέασαν δισεκατομμύρια chip. Αυτό έκανε τους ερευνητές να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ασφάλειά τους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι μια προσέγγιση, γνωστή ως Morpheus, πάνω στην οποία εργάζεται ο Todd Austin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Στόχος του ερευνητή-καθηγητή είναι να εμποδίσει τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα microchip. Πώς το καταφέρνει αυτό; Αλλάζει συνεχώς τον κώδικα του chip.

Ο Austin περιέγραψε, σε ένα συνέδριο, πώς ακριβώς λειτουργεί το πρωτότυπο Morpheus chip.

Το Morpheus κάνει συνέχεια αλλαγές στα στοιχεία του κώδικα, στα οποία οι hackers πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση αν θέλουν να επιτεθούν. Το σημαντικό είναι ότι οι αλλαγές δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στις εφαρμογές λογισμικού, που τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή.

Οι αλλαγές στα στοιχεία του κώδικα γίνονται κάθε 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου, που σημαίνει ότι μπορεί να εμποδίσει ακόμα και τα πιο ισχυρά αυτοματοποιημένα hacking εργαλεία. Επομένως, ακόμη και αν οι hackers εντοπίσουν μια ευπάθεια, δεν θα προλάβουν να την εκμεταλλευτούν. Μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες, αυτές θα έχουν αλλάξει.

Ο Linton Salmon της DARPA, ο οποίος επίσης ασχολείται με το project Morpheus, λέει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτραπεί μια ποικιλία κυβερνοεπιθέσεων. Επιπλέον, το Morpheus chip θα μπορεί να εντοπίσει νέα είδη επιθέσεων και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον κώδικα ανάλογα με τη σοβαρότητα της απειλής.

Μειονεκτήματα

Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η μειωμένη απόδοση. Στην πραγματικότητα, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και χωρίς πτώση στην απόδοση, απαιτείται η χρήση μεγαλύτερων chip. Ο στρατός μπορεί να μην ενδιαφερθεί για τη μειωμένη απόδοση, καθώς η ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας στο πεδίο της μάχης είναι πιο σημαντική. Οι εταιρείες και οι καταναλωτές, όμως, μπορεί να μην έχουν την ίδια άποψη.

Ο Austin και η Valeria Bertacco, συνάδελφος από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ίδρυσαν μια εταιρεία, με το όνομα Agita Labs, απ’ όπου οι πελάτες θα μπορούν να προμηθευτούν το Morpheus.

Ο Austin είπε ότι το chip λειτουργεί αποτελεσματικά και ότι έχει αποτρέψει όλες τις γνωστές απειλές και επιθέσεις.

Φυσικά, θα γίνουν ακόμα πολλές δοκιμές, προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως η αποτελεσματικότητά του. Μια ομάδα Αμερικανών ειδικών στον τομέα της ασφάλειας θα κάνει δοκιμές στο chip για να δει αν μπορεί να παραβιάσει και να παρακάμψει τις άμυνές του. Επιπλέον, ο Austin θα ανεβάσει στο διαδίκτυο κάποια κομμάτια του κώδικα για να το δουν και άλλοι ερευνητές και να ελέγξουν αν υπάρχουν ευπάθειες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS