ΑρχικήsecurityΤο FaceApp έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες 150 εκατομμύρια χρηστών. Είσαι ένας από...

Το FaceApp έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες 150 εκατομμύρια χρηστών. Είσαι ένας από αυτούς;

Το FaceApp έχει πλέον πρόσβαση στις φωτογραφίες πάνω από 150 εκατομμύρια χρηστών, σύμφωνα με την έκθεση του Forbes που δημοσιεύτηκε πριν μερικές ώρες. Σας προειδοποιήσαμε, ελπίζουμε όσοι ενημερώθηκαν χτες για τις ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα να μην κατέβασαν την viral εφαρμογή.

FaceApp

Πληροφοριακά, το FaceApp ανήκει στη ρωσική εταιρεία Wireless Labs και είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που προσφέρει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά τα οποία, μεταξύ άλλων, σας επιτρέπουν να επεξεργαστείτε το πρόσωπο σας κάνοντας το να φαίνεται γηραιότερο ή νεότερο.

Το FaceApp έχει γίνει download από περισσότερα από 100 εκατομμύρια άτομα μέσω του Google Play στην πλατφόρμα Android και από περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του iOS της Apple.

Οι χρήστες χορηγούν δικαίωμα στο FaceApp τα οποία δεν θα έπρεπε.

 

FaceApp

Οι όροι υπηρεσίας της εφαρμογής περιλαμβάνουν την ακόλουθη ρήτρα:

“…Χορηγείτε στο FaceApp μια μη αποκλειστική, απεριόριστη, παγκόσμια, πληρωθείσα, μεταβιβάσιμη άδεια χρήσης για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση, μετάφραση, δημιουργία παράγωγων έργων από τη διανομή. Το Περιεχόμενο Χρήστη και οποιοδήποτε όνομα, όνομα χρήστη ή ομοιότητα που παρέχεται σε σχέση με το Περιεχόμενο Χρήστη δημοσιεύεται σε όλες τις μορφές και τα κανάλια των μέσων που είναι τώρα γνωστά ή αναπτύχθηκαν αργότερα, χωρίς αποζημίωση για εσάς. Όταν δημοσιεύετε ή με άλλο τρόπο μοιράζεστε το Περιεχόμενο Χρήστη μέσω των Υπηρεσιών μας, καταλαβαίνετε ότι το Περιεχόμενο Χρήστη σας και οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες (όπως το όνομα χρήστη, η τοποθεσία ή η φωτογραφία προφίλ σας) θα είναι ορατά στο κοινό…”

Το Wired, από την άλλη, υποστηρίζοντας το FaceApp αναφέρει «Θεωρείται το FaceApp τρομακτικό;  Τι να πούμε για το FaceBookτονίζοντας ότι τουλάχιστον το FaceApp δεν έχει πρόσβαση στις πληροφορίες GPS και κάρτας SIM. Φυσικά, η ιστοσελίδα συμβουλεύει τους χρήστες να είναι πάντοτε προσεκτικοί με τα προσωπικά τους δεδομένα.

Το FaceApp δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση σε απάντηση στις παραπάνω αναφορές:

Λαμβάνουμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική απορρήτου μας και, κατά συνέπεια, θα θέλαμε να δώσουμε μερικές πληροφορίες που εξηγούν τα βασικά:

 

  1. Το FaceApp εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας φωτογραφιών στο cloud. Μεταφορτώνουμε μόνο μια φωτογραφία που επιλέχθηκε από τον χρήστη για επεξεργασία. Ποτέ δεν μεταφέρουμε άλλες εικόνες από το τηλέφωνο στο cloud.

 

  1. Αποθηκεύουμε τη φωτογραφία που ανεβάσατε στο cloud. Ο κύριος λόγος είναι η απόδοση και το traffic: θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν ανεβάζει τη φωτογραφία επανειλημμένα για κάθε λειτουργία επεξεργασίας. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους διακομιστές μας εντός 48 ωρών από την ημερομηνία αποστολής.

 

  1. Δεχόμαστε αιτήματα από χρήστες για την κατάργηση όλων των δεδομένων τους από τους διακομιστές μας. Η ομάδα υποστήριξής μας είναι επί του παρόντος υπερφορτωμένη, αλλά αυτά τα αιτήματα έχουν προτεραιότητα. Για την ταχύτερη επεξεργασία, συνιστούμε να στέλνετε τα αιτήματα από την εφαρμογή FaceApp για κινητά χρησιμοποιώντας τo “Settings->Support->Report a bug” με τη λέξη “privacy” στο θέμα.

 

  1. Όλες οι λειτουργίες FaceApp είναι διαθέσιμες χωρίς logg in και μπορείτε να συνδεθείτε μόνο από την οθόνη ρυθμίσεων. Ως αποτέλεσμα, το 99% των χρηστών δεν συνδέονται. Eπομένως, δεν έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα που θα μπορούσαν να εντοπίσουν ένα άτομο.

 

  1. Δεν πωλούμε και δεν μοιράζουμε δεδομένα χρήστη με τρίτους.

 

  1. Μολονότι η κεντρική ομάδα Ε & Α βρίσκεται στη Ρωσία, τα δεδομένα χρήστη δεν μεταφέρονται στη Ρωσία.

 

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σχολιάσουμε μία από τις πιο κοινές ανησυχίες: όλες οι φωτογραφίες από τη συλλογή μεταφορτώνονται στους διακομιστές μας αφού ένας χρήστης παραχωρήσει πρόσβαση στις.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS