ΑρχικήinetUsa federals χρησιμοποιούν παράνομη υπηρεσία για την πάταξη του trafficking

Usa federals χρησιμοποιούν παράνομη υπηρεσία για την πάταξη του trafficking

Περισσότεροι από 40 έμποροι ναρκωτικών ουσιών στο dark web συλλήφθηκαν μέσω μιας ομοσπονδιακής προσπάθειας που περιγράφεται ως “Η πρώτη εθνική μυστική trafficking επιχείρηση που στοχεύει πωλητές του dark web”. Ο πυρήνας της επιχείρησης ήταν μια online πλατφόρμα ξεπλύματος χρήματος, που λειτουργούσε υπό την διαχείριση της αστυνομίας για περισσότερο από έναν χρόνο. Η υπηρεσία αντάλλαζε Bitcoin με μετρητά, και οι πράκτορες μπόρεσαν και ταυτοποιήσουν συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών.  Οι συναλλαγές που εντοπίστηκαν έχουν ύψος μεγαλύτερο από 20 εκατομμύρια δολάρια.

trafficking-usa-feds-laundering

“Τον τελευταίο χρόνο, μυστικοί πράκτορες μας, παρέχουν υπηρεσίες ξεπλύματος χρήματος  σε πωλητές του dark web, και ειδικά σε αυτούς που διακινούν ναρκωτικές ουσίες (Drug trafficking)”

Η υπηρεσία συνεργαζόταν με αρκετά online marketplaces μεταξύ των οποίων ήταν το Alphabay, Dream Market, Wallstreet και άλλα. Στο παρελθόν οι ίδιες αρχές έχουν προσπαθήσει να «κατεβάσουν» τέτοιου τύπου marketplaces όπως το Silk Road, Silk Road 2.0 και το Alphabay. Αντιθέτως, ο στόχος πλέον έχει αλλάξει, και έχει στραφεί σε μεμονωμένους πωλητές, και όχι στα ίδια τα marketplaces. “Όταν «ρίχνουμε» ένα marketplace, όλοι οι χρήστες του μεταφέρονται σε κάποιο άλλο. Έτσι ο στόχος της επιχείρησης πλέον είναι οι ίδιοι οι πωλητές”.

Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί ποινικές διώξεις σε πωλητές από 19 διαφορετικές πολιτείες και έχουν κατασχεθεί παραπάνω από 3.6 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Επίσης έχουν κατασχεθεί και μεγάλες ποσότητες ουσιών, και οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα.

Η επικεφαλής της επιχείρησης αρνήθηκε να δημοσιεύσει στοιχεία για το πως εντοπίστηκαν οι έμποροι μέσω των συναλλαγών, και απλά ανέφερε ότι “υπάρχουν εργαλεία που οι αρχές χρησιμοποιούν για να διεξάγουν έρευνες στο blockchain” (Δημόσια στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχές της Αμερικής έχουν ξοδέψει παραπάνω από 58.000 δολάρια τους τελευταίους μήνες σε chain analysis tools).

Η επικεφαλής της επιχείρησης τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το blockchain και η «διαφάνεια» που παρέχει τους φάνηκε πολύ χρήσιμη στην ερευνά τους. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν η διεύθυνση από το wallet κάποιου εμπόρου. Από εκεί και πέρα μπορούσαν να εντοπίσουν όλες τις κινήσεις του.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS