ΑρχικήinetΤο Facebook σταματά το project του ηλιακού Drone Aquilla

Το Facebook σταματά το project του ηλιακού Drone Aquilla

FacebookΣε ένα blog post του με τίτλο: “High altitude connectivity”, το Facebook ανακοίνωσε επίσημα την κατάργηση του τεράστιου και μακροχρόνιου έργου του Aquilla drone – μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την εταιρεία το 2014, για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στις υποανάπτυκτες περιοχές του κόσμου.

Τα ηλιακά drones προορίζονταν να παραμείνουν ψηλά στον αέρα μεταξύ 60.000 και 90.000 ποδιών και το κάθε ένα από αυτά να καλύπτει μια ακτίνα 3 μιλίων, με σκοπό να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να παραδίδουν δεδομένα υψηλής ταχύτητας. Το έργο ανήκε στη πρωτοβουλία του Facebook Internet for All υπό το Internet.org.

“Καθώς εργαζόμασταν πάνω σε αυτές τις προσπάθειες, ήταν συναρπαστικό να βλέπουμε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της αεροναυπηγικής, να αρχίζουν να επενδύουν και σε αυτή την τεχνολογία. Με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις, αποφασίσαμε να μην σχεδιάζουμε ή να κατασκευάζουμε το δικό μας αεροσκάφος πλέον και να κλείσουμε τη μονάδα μας στο Bridgwater “, γράφει ο Yael Maguire, διευθυντής μηχανικής στο Facebook.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στο high altitude platform system γνωστό και ως HAPS, που εκπέμπει το Internet μέσω συστημάτων εγκατεστημένων σε αεροσκάφη.

Το Facebook επιβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών επόμενης γενιάς όπως η Terragraph, η κατασκευή νέων υποδομών όπως η κατασκευή ινών στην Ουγκάντα ​​και ένα άλλο έργο που ονομάζεται Express WiFi για την υποστήριξη επιχειρηματιών που εργάζονται για τη σύνδεση ατόμων που δεν έχουν πρόσβαση Διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS