ΑρχικήinetΗ Dell κυκλοφορεί περισσότερα Ubuntu Linux laptops υψηλής απόδοσης

Η Dell κυκλοφορεί περισσότερα Ubuntu Linux laptops υψηλής απόδοσης

linux

Σε μία δήλωση που έκανε πρόσφατα, ο Mark Suttleworth, ανέφερε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην υποστήριξη Linux desktop, προκειμένου να έχουν το Ubuntu desktop στις συσκευές τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσουν.

Η δήλωση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Dell, με τον Senior Architect Barton George να λέει: “Αν το mobile power είναι αυτό που ψάχνετε, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Και εάν το AI είναι αυτό που χρειάζεστε, τα Precision 7540 και 7740 ίσως είναι αυτό που αναζητάτε.”

Είναι γεγονός ότι οι υπολογιστές Linux είναι πολύ πίσω από τους Windows, όσον αφορά τους απλούς καταναλωτές. Ωστόσο έχουν αρχίσει να κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους στους υπολογιστές των προγραμματιστών. Κι αυτό γιατί οι σημερινοί προγραμματιστές εργάζονται πάνω σε έργα όπως τα Kubernetes, AI, cloud-native computing και μηχανική εκμάθηση, τα οποία πραγματοποιούνται σε περιβάλλοντα Linux. Ακόμα και η Microsoft κατασκευάζει το Windows Subsystem για Linux.

Για την πραγματοποίηση αυτών των έργων, είναι απαραίτητος ένας πολύ καλός υπολογιστής Linux. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Dell εδώ και χρόνια κυκλοφορεί τους κορυφαίους φορητούς υπολογιστές XPS 13 και τα Precision Mobile Workstations για προγραμματιστές. Αυτό το τελευταίας γενιάς hardware στη γραμμή Project Sputnik, συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κορυφαίων προγραμματιστών Linux.

Ολόκληρη η σειρά συσκευών έρχεται με το Ubuntu 18.04, την πιο πρόσφατη έκδοση LTS Ubuntu. Υποστηρίζουν επίσης το Red Hat Enterprise Linux (RHEL) Workstation 8.

Το Dell Precision 3540, είναι το πιο προσιτό workstation της Dell. Διαθέτει τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς 4 πυρήνων. Η προεπιλεγμένη CPU είναι ένας επεξεργαστής Intel Core i5-8365U με 4 πυρήνες. Έρχεται με 4GBs μνήμης DDR4 RAM, που μπορεί να επεκταθεί έως και σε 32GB. Διαθέτει επίσης οθόνη 15,6 ιντσών και η τιμή του ξεκινά λίγο παραπάνω από τα $ 700.

Το ελαφρύτερο workstation της σειράς είναι το Precision 5540. Έρχεται με επιλογή επεξεργαστή Intel Xeon E ή 9th Gen Intel Core 8-core, μαζί με 4TBs χώρου αποθήκευσης και μέχρι 64GB μνήμης. Αν θέλετε γραφικά υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να υποστηρίξει NVIDIA Quadro T2000 (4GB) στην OLED InfinityEdge 15,6 ιντσών οθόνη του. Η τιμολόγησή του ξεκινά από 1.100 δολάρια.

Στην συνέχεια έχουμε το Precision 7540. Μεγαλύτερο σε μέγεθός από το 5540, διαθέτει είτε επεξεργαστή Intel Core Xeon E είτε 9th Gen Intel Core 8-core στο εσωτερικό του. Μπορεί να χωρέσει μέχρι και 128GB μνήμης 2666MHz ECC. Με την οθόνη 15,6 ιντσών, η οποία μεγιστοποιείται με μια οθόνη UHD HDR 400, όσοι χρήστες αναπτύσσουν ή αναλύουν λεπτομερές περιεχόμενο θα αγαπήσουν την μέχρι και 8K ανάλυση που προσφέρει, καθώς και την  αναπαραγωγή περιεχομένου HDR μέσω ενός Displayport 1.4. Η τιμή εκκίνησής του είναι στα 1.300 δολάρια.

Το καλύτερο της σειράς ωστόσο είναι το Precision 7740, το οποίο διαθέτει επίσης τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Intel Core Xeon E ή 9th Gen Intel Core 8-core. Το 7740 έρχεται με μέχρι 128GB μνήμης ECC και μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης PCIe SSD (έως και 8TB). Διαθέτει επίσης τα πιο πρόσφατα γραφικά NVIDIA Quadro RTX, μέχρι το RTX5000, παρέχει real-time ray tracing και graphics-based AI acceleration για την UltraSharp UHD IGZO 17,3 ιντσών οθόνη του. Θα είναι επίσης διαθέσιμο αργότερα με τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή AMD Radeon Pro. Η τιμή του ξεκινάει λίγο πάνω από τα 1.400 δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS