ΑρχικήUpdatesΟ Tor Browser έρχεται επισήμως στο Android σε stable έκδοση

Ο Tor Browser έρχεται επισήμως στο Android σε stable έκδοση

Browser Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους, κάθε φορά που βρίσκονται στο διαδίκτυο, είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Είναι γνωστό, ότι οι εταιρείες παρακολουθούν τη δραστηριότητά μας στο Internet. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εναντιώνονται σε αυτή την πρακτική της παρακολούθησης. Γι΄αυτό, η τεχνολογία προσφέρει διάφορες λύσεις, που υπόσχονται να προσφέρουν προστασία και ανωνυμία. Κάποιες από αυτές τις λύσεις είναι τα VPN και οι incognito λειτουργίες. Όταν όμως, μιλάμε για ανώνυμη περιήγηση και προστασία προσωπικών δεδομένων, μας έρχεται αυτόματα στο μυαλό ο περίφημος Tor Browser.

Τα νέα είναι υπέροχα. Σύμφωνα με την Tor Project, ο Tor Browser έρχεται επιτέλους στο Android σε stable έκδοση. Με αυτή την έκδοση, η περιήγηση στο δίκτυο Tor θα είναι πολύ πιο εύκολη και θα προσφέρεται πλήρης ανωνυμία.

Η Tor Project ανέφερε σε ένα blog post ότι η περιήγηση στο Internet μέσω κινητών γίνεται όλο και πιο συχνή. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα, χρησιμοποιούν μόνο το κινητό τους για να μπουν στο Internet. Το πρόβλημα είναι ότι διαδικτυακή  δραστηριότητα στα κινητά μπορεί να παρακολουθείται ακόμα πιο εύκολα. Γι’ αυτό η εταιρεία ήθελε να προσφέρει μια έκδοση του Tor browser και σε αυτούς τους χρήστες.

Δεδομένου ότι ο Tor Browser βασίζεται στον Firefox, προσφέρει κάποιες δυνατότητες, όπως είναι το tabbed browsing. Ωστόσο, δεν συνδέεται άμεσα με τα websites. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κρυπτογραφημένων servers και με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τη διεύθυνση IP και την ταυτότητα του χρήστη.

Η ανωνυμία, που προσφέρει ο Tor Browser, είναι απαραίτητη σε πολλούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση μπορεί να παρακολουθεί κάποιους δημοσιογράφους και να μην τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους. Με τον Tor browser μπορούν να μείνουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Πέρα από αυτό, όμως, μπορεί να βοηθήσει και στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, αφού βοηθάει στην αποφυγή διαφημίσεων και στην παράκαμψη του γεωγραφικού αποκλεισμού.

Φυσικά, ο browser μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακούς σκοπούς. Οι απατεώνες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ανωνυμία για παράνομες δραστηριότητες, όπως για να πουλήσουν κλεμμένα δεδομένα, όπλα, ναρκωτικά και πολλά άλλα.

Η Tor Project είπε ότι δεν υπάρχει κάποια έκδοση του Tor browser για iOS. Στη θέση του, προτείνει τον Onion Browser για iPhone και iPad.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS