ΑρχικήsecurityΟι επιθέσεις DDOS επιστρέφουν ξανά μετά από την περσινή τους πτώση

Οι επιθέσεις DDOS επιστρέφουν ξανά μετά από την περσινή τους πτώση

DDOS

Το περασμένο έτος παρατηρήθηκε μία σημαντική πτώση στην ανίχνευση επιθέσεων DDOS. Ωστόσο σύμφωνα με μία νέα έρευνα από την Kaspersky Lab, ο αριθμός των επιθέσεων αυτού του είδους αυξήθηκε σημαντικά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Οι ειδικοί ασφαλείας πιστεύουν ότι η μείωση που παρατηρήθηκε εκείνη την περίοδο, οφείλεται στο γεγονός ότι οι κακόβουλοι παράγοντες, είχαν στρέψει την προσοχή τους σε άλλου είδους επιθέσεις, όπως για παράδειγμα το Cryptomining.

Σύμφωνα όμως με τις στατιστικές, ο αριθμός των επιθέσεων DDoS που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και οι οποίες αποκλείστηκαν από την Kaspersky Lab, αυξήθηκε κατά 84% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Η εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πιστεύει ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι επιθέσεις DDoS είδαν μία πτώση της δημοτικότητά τους, είναι ότι αρκετές αγορές DDoS καταργήθηκαν. Ωστόσο, μόλις νέοι ιστότοποι δημιουργήθηκαν, ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε και πάλι κατακόρυφα.

Επιθέσεις DDoS

Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, οι επιθέσεις DDoS, που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα, διπλασιάστηκαν και ο μέσος χρόνος τους αυξήθηκε κατά 487%.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι οι hackers έχουν εξελίξει τις πρακτικές τους και είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιούν επιθέσεις που διαρκούν περισσότερο.

Ο Alexey Kiselev, business development manager της ομάδας Kaspersky DDoS Protection, μίλησε για την εξέλιξη των εν λόγω επιθέσεων:

“Οι νέες υπηρεσίες DDoS φαίνεται να έχουν αντικαταστήσει εκείνες που έχουν καταργηθεί από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Καθώς οι οργανώσεις εφαρμόζουν βασικά αντίμετρα, οι επιτιθέμενοι στοχεύουν σε αυτές με επιθέσεις μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι δύσκολο να πούμε αν ο αριθμός των επιθέσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται, αλλά η πολυπλοκότητά τους δεν δείχνει ενδείξεις επιβράδυνσης. Συνιστούμε οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αντέξουν τις εξελιγμένες επιθέσεις DDoS.”

Η Kaspersky Lab συνιστά στις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν ότι οι ιστότοποί τους και οι πόροι τους μπορούν να χειριστούν υψηλή επισκεψιμότητα και ότι χρησιμοποιούν επαγγελματικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των τύπων επιθέσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS