ΑρχικήUpdatesΟ Mozilla Firefox 67 αναμένεται να είναι πιο γρήγορος

Ο Mozilla Firefox 67 αναμένεται να είναι πιο γρήγορος

Οι browser έχουν γίνει “μεγαλύτεροι” από ποτέ, με περισσότερους τρόπους από έναν. Ναι, έχουν καταστεί το κέντρο στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές, αλλά έχουν γίνει πιο περίπλοκοι καθώς αποκτούν νέα χαρακτηριστικά. Τα website, επίσης, έχουν γίνει πιο περίπλοκα και οι browser πρέπει να προσαρμοστούν για να τα υποστηρίξουν. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα έχει ένα κόστος, και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κόστους είναι στην απόδοση. Με την τελευταία έκδοση του Firefox browser, δηλαδή τον Mozilla Firefox 67, να έρχεται με γρηγορότερη εμπειρία.

Firefox 67

Δεν πρέπει όλα να φορτώνουν όταν ανοίγετε μια ιστοσελίδα ή ακόμα και όταν κάνετε εκκίνηση του Firefox. Στην πραγματικότητα, ορισμένες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν ήδη “progressive loading”, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν αμέσως το περιεχόμενο που θέλουν ή το περιεχόμενο που θέλουν οι συγγραφείς να δουν πρώτα. Ομοίως, ο Firefox 67 δίνει προτεραιότητα σε ποια part και script φορτώνονται πρώτα, όπως script για αναζητήσεις στο Google ή στο Amazon. Ορισμένα δεν φορτώνουν καν μέχρι να είναι πραγματικά απαραίτητα, όπως οι φόρμες αυτόματης συμπλήρωσης.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο Firefox θα αναστείλει ακόμη και και την φόρτωση του περιεχομένου που δεν χρειάζεται αμέσως. Οι καρτέλες αναμονής, για παράδειγμα, αρχίζουν να αναστέλλονται όταν το πρόγραμμα περιήγησης εντοπίσει ότι στον υπολογιστή απομείνει μόνο 400 MB μνήμης RAM. Ο ίδιος ο Firefox θα παρακάμψει να φορτώσει διάφορα στοιχεία κατά την εκκίνηση αν ο χρήστης έχει ήδη προσαρμόσει τον browser.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων εξακολουθεί να αποτελεί βασική εστίαση για την Mozilla και κατά συνέπεια για τον Firefox 67. Έχει αποκτήσει δυνατότητες όπως να μπλοκάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα και την κρυπτογράφηση, αλλά πρέπει να τις ενεργοποιήσετε μόνοι σας γιατί μπορεί να σπάσουν κάποια σημεία. Κατά κάποιον περίεργο λόγο όμως, η πιο πρόσφατη έκδοση επιτρέπει πλέον την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης και τις επεκτάσεις για να λειτουργούν στη λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης. Αν θέλετε φυσικά.

Αν και δεν είναι πολύ αμφισβητήσιμο το γεγονός ότι ο Google Chrome έχει γίνει ο μεγαλύτερος περιηγητής στον κόσμο, ο Firefox παραμένει μια σταθερή επιλογή ειδικά για όσους μπορεί να έχουν απορίες από το λογισμικό της Google. Ορισμένοι ίσως είχαν προβλήματα με την απόδοση του Firefox, ωστόσο, η έκδοση 67 έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει πολλά από αυτά.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS