ΑρχικήinetΜελλοντική έκδοση του Firefox θα βάλει τέλος στα cryptomining scripts

Μελλοντική έκδοση του Firefox θα βάλει τέλος στα cryptomining scripts

scriptsΟ Firefox αποφάσισε να βάλει τέλος σε websites που προωθούν cryptomining scripts και γι’ αυτό το σκοπό συνεργάζεται με μια εταιρεία, που ονομάζεται Disconnect. Στο μέλλον τέτοια scripts θα είναι μπλοκαρισμένα στον Firefox από προεπιλογή.

Κάποια από τα sites, που θα αποκλείσει ο Firefox, δεν έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την κλοπή των πόρων των χρηστών. Για παράδειγμα, η υπηρεσία Coinhive είχε scripts που χρησιμοποιούσαν το «cryptocurrency mining» για να κάνουν πληρωμές περιεχομένου ή ως εναλλακτική λύση στα υπάρχοντα πρωτόκολλα ταυτοποίησης. Ωστόσο, πολλοί χρησιμοποιούσαν με κακό τρόπο τις υπηρεσίες της εταιρείας με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί και από το Chrome την περασμένη χρονιά.

Ο Firefox γράφει τα εξής, ως προς την απόφασή του να μπλοκάρει τα sites:

«Κάποια scripts, που ονομάζονται “cryptominers”, τρέχουν δαπανηρές λειτουργίες στον browser σας χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή σας, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της CPU του υπολογιστή σας για να δημιουργήσουν cryptocurrency προς όφελος κάποιου άλλου. Αυτά τα scripts επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας, καταναλώνουν την μπαταρία σας και αυξάνουν το λογαριασμό του ρεύματος”.

Ο Firefox συνεχίζει λέγοντας πως σε μελλοντική έκδοση θα μπλοκάρει αυτά τα scripts από προεπιλογή, για να προστατεύσει τους χρήστες.

Η Google έχει ήδη μπλοκάρει όλα αυτά τα sites, από προεπιλογή, από την περασμένη χρονιά.

Η ικανότητα χρήσης της ενέργειας της CPU (proof-of-work) ως μέσο πληρωμής είναι μια από τις ιδέες στις οποίες βασίζεται το Bitcoin. Επίσης, ο Adam Back σκέφτηκε το Hashcash, προκειμένου να περιοριστούν επιθέσεις, όπως τα spam e-mail. Η ιδέα είναι, ότι αν οι hackers πρέπει να πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό για κάθε spam email που στέλνουν, τότε πιθανόν να μειωθεί ο αριθμός των επιθέσεων.

Ωστόσο, τα περισσότερα cryptomining scripts δεν βοηθούν στην πρόληψη επιθέσεων ούτε επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν την ενέργεια της CPU αντί για χρήματα.

Αντιθέτως, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται από κάποιους με κακούς σκοπούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS