ΑρχικήinetEdge με βάση το Chromium και για τα Windows 7

Edge με βάση το Chromium και για τα Windows 7

Η Microsoft συνεχίζει να αναπτύσσει τον Edge browser με βάση το Chromium και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διέθεσε το preview build αποκλειστικά για το λειτουργικό Windows 10.

Η εταιρεία υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει περισσότερες εκδόσεις τους επόμενους μήνες, που θα μπορούν να τρέχουν σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 7 και 8.1.

Έτσι σύμφωνα με την εταιρεία τα πρώτα builds προεπισκόπησης είναι διαθέσιμα μόνο για τα Windows 10. Όμως μπορούν να εγκατασταθούν και στα Windows 7 αρκεί να έχετε τον σωστό εγκαυαστάτη.

Με λίγα λόγια, αυτό που κάνει η Microsoft είναι να εμποδίζει τους χρήστες των Windows 7 και 8.1 να κατεβάσουν το πρόγραμμα περιήγησης σε παλαιότερα λειτουργικά αν και υπάρχει στους servers της εταιρείας. Ο Windows 10 Edge installer μπορεί να τρέξει και στα Windows 7 και ο browser πραγματοποιεί την εγκατάσταση μια χαρά.  Η Microsoft όμως μπλοκάρει τους χρήστες των Windows 7 and 8.1 που θέλουν να κατεβάσουν την εφαρμογή εγκατάστασης.

Ωστόσο, μόλις παρακάμψετε τον περιορισμό της εταιρείας και κατεβάσετε το exe θα είστε σε θέση να εγκαταστήσετε το νέο Microsoft Edge στα Windows 7, και πιθανώς στα Windows 8.1.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακάμψετε τον περιορισμό της Microsoft και να κατεβάσετε το πρόγραμμα περιήγησης, και ένας από αυτούς είναι απλώς να αλλάξετε το user agent στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό μπορεί να γίνει με το χέρι, ή και με κάποιο plugin για τον browser που χρησιμοποιείτε. Edge

Η Microsoft δεν έχει δώσει κάποια προθεσμία για το πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα ο Edge με βάση το Chromium για τις άλλες εκδόσεις των Windows, αλλά το σχέδιο είναι να κυκλοφορήσει το πρόγραμμα περιήγησης σε πολλές πλατφόρμες.

Προς το παρόν, μπορείτε να δοκιμάσετε το Microsoft Edge και στα Windows 7αλλάζοντας το user agent του browser σας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υποστηρίζονται μόνο συσκευές των 64-bit.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον browser μπορείτε να κατεβάσετε μία από τις εκδόσεις Developer ή  Canary.

_________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS