ΑρχικήsecurityΑυξημένες επιθέσεις hackers σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυξημένες επιθέσεις hackers σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

επιχειρήσειςΣύμφωνα με μια αναφορά της εταιρείας Chubb, το φαινόμενο διαδικτυακών επιθέσεων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξάνεται συνεχώς. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να μην έχουν τόσο αναπτυγμένα συστήματα ασφαλείας και έτσι οι hackers τις θεωρούν εύκολους στόχους.

Οι επιθέσεις Ransomware, με τις οποίες οι hackers κλέβουν δεδομένα και «ζητάνε λύτρα» είναι μια πολύ συχνή μέθοδος επίθεσης.

Οι hackers κυρίως εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες των μικρών επιχειρήσεων. Δεν είναι η ίδια η επιχείρηση o βασικός τους στόχος.

Αυτές οι ευπάθειες μπορούν να αφορούν μη ενημερωμένα λογισμικά ή κακά διαμορφωμένο hardware. Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος έρχεται από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων, οι οποίοι μπορεί να ανοίξουν αρχεία που δεν πρέπει ή μπορεί να μην χρησιμοποιούν αρκετά ασφαλείς κωδικούς.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορεί να νομίζουν ότι υπηρεσίες ασφαλείας είναι πέραν των δυνατοτήτων τους, αλλά είναι απαραίτητες γιατί οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι πάρα πολύ συχνές και δεν παίζει ρόλο το μέγεθος της επιχείρησης για να γίνουν στόχος των hackers.

Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλες οι επιχειρήσεις και να αναπτύξουν ισχυρές στρατηγικές περιορισμού του κινδύνου των διαδικτυακών επιθέσεων.

Αυτές οι στρατηγικές περιλαμβάνουν τον έλεγχο των συστημάτων τους και τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως είναι η σωστή εκπαίδευση των εργαζομένων, o έλεγχος των endpoint, o έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και λοιπά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS