ΑρχικήinetWhatsApp: Επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών με Bitcoin και Litecoin

WhatsApp: Επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών με Bitcoin και Litecoin

WhatsAppΗ εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν cryptocurrencies μέσω της εφαρμογής.

Την είδηση έκανε γνωστή η Zulu Republic με ένα tweet. Η εταιρεία Zulu είναι “ένα οικοσύστημα blockchain εργαλείων και πλατφορμών». Σύμφωνα με το tweet, οι χρήστες του WhatsApp θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συναλλαγές με Bitcoin (BTC) και Litecoin (LTC), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς η εφαρμογή Whatsapp έχει δισεκατομμύρια χρήστες. Πρόκειται για ένα μεγάλο άνοιγμα της crypto αγοράς.

Το tweet έγραφε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε #bitcoin & #Litecoin στο #WhatsApp μέσω @liteim_official!

Το WhatsApp bot δέχεται Bitcoin, Litecoin και το native token της Zulu, το ZTX. Χρήστες από όλο τον κόσμο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν εύκολα συναλλαγές μέσω της εφαρμογής. Τον τελευταίο καιρό, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα cryptocurrencies. Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του native token. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για το πότε θα είναι έτοιμο και πότε θα κυκλοφορήσει.

Το Facebook και το WhatsApp αντιμετωπίζουν κάποια ζητήματα ασφαλείας

Το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για περιστατικά παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Ωστόσο, και το WhatsApp (που ανήκει στο Facebook) αντιμετωπίζει κάποια θέματα ασφαλείας, αφού όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, κάποιοι hackers εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια της εφαρμογής και κατάφεραν να εγκαταστήσουν spyware σε iOS και Android smartphones. Αυτή η ευπάθεια υπήρχε για αρκετό καιρό και επέτρεπε την εγκατάσταση του λογισμικού υποκλοπής απλά με μια κλήση μέσω WhatsApp.

Μετά το περιστατικό, το WhatsApp προέτρεψε τους πελάτες του να κάνουν ενημέρωση στην εφαρμογή, για να διορθωθεί το πρόβλημα. Ύστερα από αυτό, δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο οι χρήστες θα μπορούν να εμπιστευτούν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, για να κάνουν συναλλαγές με τα cryptocurrencies τους. Αντίστοιχα, το Facebook, που θέλει να κυκλοφορήσει το δικό του token, έχει κατηγορηθεί τόσες φορές για τη μη σωστή προστασία των προσωπικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα να μην εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS