ΑρχικήUpdatesΗ Mozilla κυκλοφορεί το Firefox 66.0.4 που διορθώνει το θέμα με τα...

Η Mozilla κυκλοφορεί το Firefox 66.0.4 που διορθώνει το θέμα με τα πρόσθετα

firefox

Η Mozilla μόλις κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για το Firefox, που επιδιορθώνει το πρόβλημα σχετικά με την απενεργοποίηση πρόσθετων, για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

“Μια νέα έκδοση του Firefox έχει κυκλοφορήσει – η έκδοση 66.0.4 για Desktop και Android και η έκδοση 60.6.2 για ESR. Αυτή η έκδοση επιδιορθώνει την αλυσίδα πιστοποιητικών για να ενεργοποιήσει εκ νέου τις επεκτάσεις, τα θέματα, τις μηχανές αναζήτησης και τα πακέτα γλωσσών που είχαν απενεργοποιηθεί», δήλωσε σήμερα ο Kev Needham, μέλος της ομάδας πρόσθετων για τον Firefox.

“Υπάρχουν εναπομείναντα ζητήματα και εργαζόμαστε ενεργά για την επίλυσή τους, αλλά θέλαμε να διορθώσουμε το συγκεκριμένο πριν από τη Δευτέρα, για να μειώσουμε τον αντίκτυπο των απενεργοποιημένων πρόσθετων πριν από την αρχή της εβδομάδας”, πρόσθεσε ο Needham.

Εάν δεν είστε χρήστης του Firefox και αναρωτιέστε τι είναι αυτό το θέμα που προέκυψε, η ενημέρωση έρχεται για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία του οργανισμού.

Τη νύχτα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, στις 4 Μαΐου 12:00 π.μ., έληξε το ψηφιακό πιστοποιητικό που χρησιμοποίησε η Mozilla, για να υπογράψει τα πρόσθετα του Firefox (επίσης αποκαλούμενα και ως επεκτάσεις). Η Mozilla χρησιμοποίησε αυτό το πιστοποιητικό, για να επιβεβαιώσει ότι οι επεκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί στα προγράμματα περιήγησης του χρήστη, είναι οι ίδιες επεκτάσεις που φιλοξενούνται στην επίσημη πύλη του Mozilla Add-ons.

Μόλις έληξε το πιστοποιητικό, τα προγράμματα περιήγησης του Firefox δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την αυθεντικότητα των επεκτάσεων που εγκαταστάθηκαν και απενεργοποίησαν αμέσως όλα τα πρόσθετα στα προγράμματα περιήγησης.

Επιπλέον, οι χρήστες δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν ξανά τις επεκτάσεις, ούτε θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν νέες από την αρχή για τον ίδιο λόγο, αφήνοντας τους περισσότερους από 100 + εκατομμύρια χρήστες της Mozilla χωρίς τρόπο επαναλειτουργίας των επεκτάσεων.

Το προσωρινό patch δέχτηκε κριτική

Οι χρήστες ανακάλυψαν διάφορα hacks για να ενεργοποιήσουν ξανά τις επεκτάσεις, όπως και η Mozilla, η οποία μόλις λίγες ώρες μετά τη λήξη του πιστοποιητικού, κυκλοφόρησε ένα προσωρινό patch.

Αυτή η προσωρινή ενημερωμένη έκδοση, χρησιμοποίησε την ενσωματωμένη δυνατότητα Firefox Studies για να προσθέσει υποστήριξη για ένα νέο πιστοποιητικό υπογραφής.

Ωστόσο, αυτή η προσωρινή λύση δεν έφθασε σε όλους τους χρήστες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το “Firefox Studies” απενεργοποιήθηκε για χρήστες που δεν συμφώνησαν να στείλουν δεδομένα τηλεμετρίας στη Mozilla.

Τα καλά νέα είναι ότι η Mozilla δεν αναμένει νέα προβλήματα μετά την ενημέρωση του Firefox 66.0.4, το οποίο θα πρέπει να διορθώσει το ζήτημα των “απενεργοποιημένων πρόσθετων” για όλους τους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS