ΑρχικήsecurityΤο Facebook συλλέγει και κατηγοριοποιεί τα δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά...

Το Facebook συλλέγει και κατηγοριοποιεί τα δεδομένα των χρηστών χωρίς την άδειά τους

δεδομένα Το Reuters δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία το Facebook έχει προσλάβει μια ομάδα στο Hyderabad της Ινδίας, η οποία συλλέγει και κατηγοριοποιεί δεδομένα των χρηστών, όπως φωτογραφίες, status και άλλα. Η ομάδα συλλέγει όσα δεδομένα έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες από το 2014.

Οι υπάλληλοι κατατάσσουν τα δεδομένα σε πέντε κατηγορίες και έπειτα τα δίνουν στους ειδικούς, ώστε με βάση αυτά που ανεβάζουν οι χρήστες, να δημιουργήσουν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Επίσης, αυτή η διαδικασία βοηθάει στην εκπαίδευση των AI επαγγελματιών.

Ωστόσο, οι χρήστες δεν έχουν ιδέα για τον έλεγχο των δεδομένων τους από τρίτους και μάλλον δεν θα χαρούν πολύ όταν το μάθουν.

Η ινδική εταιρεία Wipro έχει χρησιμοποιηθεί ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Για τον έλεγχο και την κατηγοριοποίηση δεδομένων. Πέρυσι, πληρώθηκε με 4 εκατομμύρια δολάρια γι’ αυτή τη δουλειά. Διαθέτει περίπου 260 επιστήμονες, που ασχολούνται με την ανάλυση των posts τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι υπάλληλοι της Wipro λένε ότι αυτό το project τους επιτρέπει να καταλάβουν κάποια πράγματα για τις ζωές των ανθρώπων.

Η ανάλυση πραγματοποιείται σε όλα τα δεδομένα: status, κοινόχρηστους συνδέσμους, events posts, Stories, βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και σε screenshots με συζητήσεις των χρηστών στις διάφορες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook. Τα screenshots και τα σχόλια μπορεί να περιλαμβάνουν και κωδικούς πρόσβασης.

Τα δεδομένα δεν συλλέγονται μόνο από χρήστες του Facebook αλλά και του Instagram. Επίσης, είναι κάτι που γίνεται παγκοσμίως και σε πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά, Hindi και αραβικά.

Το κακό είναι ότι δεν ελέγχονται μόνο τα δημόσια posts αλλά και ιδιωτικά δεδομένα και οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες GDPR, το Facebook και άλλες εταιρείες θα πρέπει να προσφέρουν περισσότερη διαφάνεια και οι χρήστες να γνωρίζουν περισσότερα για τις πολιτικές τους.

Το Facebook ωστόσο, λέει ότι έχει φροντίσει για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών και ότι οι διαδικασίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS