ΑρχικήSecurityΤο δίκτυο Tor δεν προσφέρει πλήρη ανωνυμία στους χρήστες του Dark Web

Το δίκτυο Tor δεν προσφέρει πλήρη ανωνυμία στους χρήστες του Dark Web

Tor Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Dark Web. Η αύξηση της δημοτικότητάς του οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι προσφέρεται ανωνυμία και ιδιωτικότητα στους χρήστες. Αν θέλει κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στο Dark Web, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Onion Routing (TOR). Πρόκειται για ένα ανώνυμο δίκτυο. Ωστόσο, ενώ οι χρήστες μπορεί να νομίζουν ότι το δίκτυο τους καλύπτει πλήρως, έρχεται μια νέα έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πλήρης ανωνυμία στο δίκτυο Tor, όταν κάποιος μπαίνει στο Dark Web.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στη συγκεκριμένη έρευνα. Αρχικά, τα αποτελέσματα προέκυψαν από δύο dark web μηχανές αναζήτησης: το Onion City και το Ahimia. Ο δεύτερος περιορισμός έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οι ερευνητές θεώρησαν τους χρήστες του Tor αντιπροσωπευτικό δείγμα των χρηστών του dark web. Δεν έλαβαν υπόψη άλλα ανώνυμα δίκτυα, όπως το Freenet και το I2P.

Ανωνυμία στο Dark Web

Δίκτυα, όπως το TOR, προσπαθούν να προσφέρουν ανωνυμία στους χρήστες, ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο. Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί προσπαθούν να αναπτύξουν εργαλεία, που στοχεύουν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων ή υπηρεσιών. Με λίγα λόγια, προσπαθούν να «σπάσουν» την ανωνυμία.

Το 2013, το FBI πήρε τον έλεγχο του Freedom Host, μιας Tor web hosting υπηρεσίας και τη μόλυνε με ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο είχε δημιουργηθεί για τον εντοπισμό επισκεπτών της υπηρεσίας.

Ουσιαστικά αυτό το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε ως “επαληθευτής διεύθυνσης” στο Freedom Hosting. Με αυτό το πρόγραμμα, το FBI ήταν σε θέση να εντοπίσει ανθρώπους που εμπλέκονται σε ύποπτες δραστηριότητες. Μπορούσε ακόμη να εντοπίσει και την τοποθεσία τους, με τη χρήση ενός proxy server ή ανώνυμων υπηρεσιών, όπως το TOR.

Πώς γίνεται ο εντοπισμός των χρηστών του Tor δικτύου;

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα directory requests, προκειμένου να εκτιμήσουν τον αριθμό των χρηστών του Tor. Τα directory requests «αποσυναρμολογούν» τις διευθύνσεις IP σύμφωνα με τους κωδικούς χωρών.

Οι εδικοί εντόπισαν τις διευθύνσεις IP μέσω ISPs, που αναγνωρίζουν τις συνδέσεις δικτύου Tor μέσω μιας ενημερωμένης Tor relay list.

Επιπλέον, δίνεται ένας αριθμός στα directory requests. Αυτοί οι αριθμοί, μαζί, αντιπροσωπεύουν έμμεσα τον αριθμό των χρηστών του Dark Web.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έρευνα, πατήστε εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS