ΑρχικήsecurityRaspberry Pi: Είναι τελικά "το hacking εργαλείο των φτωχών";

Raspberry Pi: Είναι τελικά “το hacking εργαλείο των φτωχών”;

Raspberry PiΤο Raspberry Pi χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους, αφού ως headless server είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Οι χρήστες το προτιμούν και λόγω της τιμής του αλλά και επειδή τα GPIO pins είναι εύκολα προσβάσιμα με ένα απλό Python script.

Όσοι χρειάζονται βοήθεια για τη χρήση αυτής της συσκευής, μπορούν να συμβουλευτούν έναν οδηγό που έχει κυκλοφορήσει και δείχνει πώς γίνεται η χρήση των πρωτοκόλλων επικοινωνίας του Pi.

Το Raspberry Pi θεωρείται από πολλούς «το hacking εργαλείο των φτωχών», γιατί είναι πολύ οικονομικό αλλά μπορεί εύκολα και με μεγάλη επιτυχία να χρησιμοποιηθεί για hacking σκοπούς. Μπορεί να επικοινωνήσει με άλλες συσκευές μέσω SPI και I2C. Πρόκειται για δύο πολύ συνηθισμένες μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι χρήστες για τη αλληλεπίδραση με άλλο hardware.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως JTAG interface, αλλά και ως SWD programmer για ARM chips, ενώ έχει ενσωματωμένο και UART. Επομένως, προσφέρει αρκετές δυνατότητες χωρίς να πληρώσετε πολλά.

Συμπερασματικά, το Raspberry Pi μπορείτε να το έχετε στην εργαλειοθήκη σας για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με διάφορα hardware ή για την κατανόηση πιο περίπλοκων τρόπων χρήσης του λειτουργικού συστήματος, για να επικοινωνήσετε με άλλους υπολογιστές.

Τι είναι το Raspberry Pi;

Το Raspberry Pi είναι μια σειρά από single-board computers που αναπτύχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προώθηση της διδασκαλίας της βασικής πληροφορικής στα σχολεία και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Δεν περιλαμβάνει πληκτρολόγια και ποντίκια. Ωστόσο, ορισμένα εξαρτήματα έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες επίσημες και ανεπίσημες εκδόσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS