ΑρχικήinetΜπορεί το Facebook να βελτιώσει την ταχύτητα περιήγησης στο web;

Μπορεί το Facebook να βελτιώσει την ταχύτητα περιήγησης στο web;

περιήγησης

Η πρώτη σημαντική συνεισφορά API του Facebook, στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, είναι γεγονός. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πρότεινε ένα νέο API και συνεργάστηκε στενά με τους ομολόγους του στη Google, για να βελτιώσει τόσο το χρόνο εκτέλεσης του JavaScript όσο και τους χρόνους απόκρισης των συμβάντων (χρόνος μεταξύ εισόδου χρήστη και απόκρισης του προγράμματος περιήγησης).

“Θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια σημαντική βελτίωση, οπότε προτείναμε ένα νέο API και συνεργαστήκαμε στενά με τους ομολόγους μας στη Google, για να συνεισφέρουμε τον κώδικα για επίσημη δοκιμή. Η έκδοση του Chrome 74 θα περιλαμβάνει την επίσημη δοκιμή για το API isInputPending. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για τη βελτίωση του προγραμματισμού του JavaScript στον ιστό” ανέφεραν οι μηχανικοί του Facebook σε μια δημοσίευση που έκαναν τη Δευτέρα.

Η ομάδα επιδιώκει να λάβει την κριτική και την γνώμη των προγραμματιστών γι’ αυτή τη δοκιμή και να τα χρησιμοποιήσει ώστε να κυκλοφορήσει μια επίσημη έκδοση του API για όλους.

Το isInputPending API, συνδέεται με τις διαδικασίες εισόδου του Chrome, ώστε να παρεμποδίσει τα συμβάντα προτού αναρτηθούν στο κύριο νήμα. Καθώς όλη η επεξεργασία αυτών των συμβάντων εισόδου γίνεται εκτός του κύριου νήματος, τα calls στο isInputPending δεν χρησιμοποιούν πολλούς υπολογιστικούς πόρους και ως εκ τούτου είναι πολύ γρήγορο. Αυτό επιτρέπει στους προγραμματιστές να στέλνουν συχνά requests το API και να μεγιστοποιούν την ανταπόκριση, εξηγεί η ανάρτηση.

“Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, το InInputPending θα μπορούσε να γίνει πλήρως διαθέσιμο στο Chrome και θα μπορούσαμε τότε να διορθώσουμε τις καθυστερήσεις και να κάνουμε την εμπειρία του διαδικτύου γρηγορότερη και με μεγαλύτερη ροή για τους χρήστες στους ιστότοπούς μας”, ανέφεραν οι μηχανικοί του Facebook. Επιπλέον, η εταιρεία ελπίζει να συνεχίσει την προσφορά νέων API και να αυξήσει τις συνεισφορές της σε προγράμματα περιήγησης ανοιχτού κώδικα. Επίσης, το IsInputPending είναι πλέον μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας, για την κατασκευή αρχέτυπων προγραμματισμού στο web.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS