ΑρχικήsecurityΤα ad blockers "απειλούνται" από αλλαγές στο Google Chrome

Τα ad blockers “απειλούνται” από αλλαγές στο Google Chrome

ad blockersΈντονη συζήτηση έχει προκληθεί ανάμεσα σε δημιουργούς και προγραμματιστές λογισμικού μετά την πρόταση της Google για κάποιες αλλαγές στον Chrome browser. Οι προγραμματιστές είναι προβληματισμένοι, καθώς πιστεύουν ότι αυτές οι αλλαγές θα δυσκολέψουν τη διαδικασία αποκλεισμού διαφημίσεων αφού θα φέρουν προβλήματα στα ad blockers.

Μάλιστα κάποιοι λένε ότι οι νέες αλλαγές θα “καταστρέψουν” τα ad blockers.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορούν οι εταιρείες να παρακολουθούν online τους χρήστες και να τους βομβαρδίζουν με διαφημίσεις, κάτι που για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πολύ ενοχλητικό και γι’ αυτό πολλοί καταφεύγουν στη χρήση ad blockers.

“Αυτό σημαίνει ότι η Google καταστρέφει το ad blocking και την προστασία της ιδιωτικής ζωής όπως την ξέρουμε”, δήλωσε κάποιος  στο site Gizmodo.

Η απάντηση της Google στους προβληματισμένους προγραμματιστές ήταν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν είναι ακόμα σίγουρες και ότι πρόκειται για ένα σχέδιο. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι προτίθεται  να συνεργαστεί με τους προγραμματιστές για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Η Google δήλωσε ότι σκοπός είναι να ενισχύσει την “ασφάλεια [και] ιδωτικότητα” και την απόδοση των επεκτάσεων.

Οι αλλαγές που προτείνει η Google δεν επιτρέπουν στις επεκτάσεις να επεξεργάζονται τα δεδομένα από τα διάφορα sites. Ωστόσο, η δυνατότητα αποκλεισμού των διαφημίσεων και των pop-ups βασίζεται στη δυνατότητα επεξεργασίας, αποκλεισμού και ανακατεύθυνσης των εισερχόμενων δεδομένων. Αν τα ad blockers δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, δεν θα μπορούν να προστατεύσουν τους χρήστες από το βομβαρδισμό των διαφημίσεων αλλά και από την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους από εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS