ΑρχικήsecurityΤέλος στην κατάχρηση του API του Twitter από προγραμματιστές εφαρμογών

Τέλος στην κατάχρηση του API του Twitter από προγραμματιστές εφαρμογών

προγραμματιστές Σύμφωνα με πληροφορίες, το Twitter αποφάσισε να ασκεί έλεγχο από εδώ και στο εξής σε προγραμματιστές εφαρμογών. Συγκεκριμένα σε αυτούς που χρησιμοποιούν δεδομένα από το Twitter. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα πληρώνεται για τις πληροφορίες που δίνει.

Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 19 Ιουνίου. Οι προγραμματιστές που θα χρησιμοποιούν δεδομένα πάνω από 100.000 φορές την ημέρα, θα πρέπει να προχωρήσουν σε υποβολή των εφαρμογών τους στο Twitter για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

“Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι η πλατφόρμα μας παραμένει ασφαλής, να προωθήσουμε την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών μας και να προσφέρουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού”, δήλωσε ο Yoel Roth, επικεφαλής του site, την Τρίτη.

Με τα νέα δεδομένα, αν οι προγραμματιστές δεν υπακούουν στους νέους κανόνες ή παραβιάζουν τις πολιτικές του Twitter θα απομακρύνονται από την πλατφόρμα.

“Είμαστε ριζικά διαφορετικοί από άλλες πλατφόρμες που έχουν APIs, αφού σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν στην υπηρεσία μας είναι δημόσια”, εξήγησε ο Roth. Από εδώ και στο εξής, η συνεργασία του Twitter με τους προγραμματιστές θα αλλάξει. Αν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει δεδομένα της πλατφόρμας για να εξυπηρετήσει πελάτες ή για οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να πληρώνει.

Επίσης θα πρέπει να γίνει ένα εμπορικό σύμφωνο, ενώ το ποσό που θα χρεώνονται οι προγραμματιστές εξαρτάται από τη χρήση της πλατφόρμας. Ωστόσο, το Twitter δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις τιμές που θα δώσει.

Σε κάποιους προγραμματιστές, ανάλογα με τη χρήση της πλατφόρμας, μπορεί να δοθεί ελεύθερη πρόσβαση στο API, όπως συμβαίνει και τώρα.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η πλατφόρμα προχώρησε σε αναστολή πάρα πολλών εφαρμογών. Με αυτή την κίνηση ήθελε να τονίσει στους προγραμματιστές αλλά και γενικά ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να θέσει σε κίνδυνο το οικοσύστημά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS