ΑρχικήsecurityΤο Facebook διαφημίζει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος

Το Facebook διαφημίζει υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος

Facebook Το Facebook για άλλη μια φορά τραβά την προσοχή πάνω του. Ο λόγος είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η Cisco Talos, μια online ερευνητική ομάδα που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, ανακάλυψε ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά κάποιο τρόπο «υποστηρίζεται» από το Facebook, αφού 74 ομάδες με περίπου 385.000 μέλη, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διαφημίσουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος, που προσφέρουν.

Οι λεγόμενοι «unethical hackers» υπάρχουν ελεύθερα στο Facebook. Το 2018 βρέθηκαν τέτοιοι hackers, οι οποίοι πουλούσαν κλεμμένες τραπεζικές πληροφορίες και πιστωτικές κάρτες. Ταυτόχρονα, προσέφεραν υπηρεσίες, όπως επιθέσεις DDoS.

Ελεύθερη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό έγκλημα

Το πιο ανησυχητικό σε όλη την κατάσταση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης, αν κάποιος χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μιας ομάδας, το Facebook του προτείνει και άλλες ομάδες. Συνήθως, οι ομάδες αυτές προσφέρουν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, κωδικούς καρτών, πλαστά έγγραφα, διευθύνσεις ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, fishing επιθέσεις και άλλα.

Γιατί επιλέγουν το Facebook;

Πολλές φορές, οι hackers χρησιμοποιούν το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω PayPal. Το Facebook δεν παίρνει σημαντικά μέτρα ασφαλείας απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Βασίζεται στο αν κάποιος χρήστης θα αναφέρει την ύπαρξη hackers και κακόβουλων ομάδων γενικά. Όποιες ομάδες έχουν καταργηθεί, εμφανίζονται ξανά με άλλα ονόματα και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το Facebook είναι μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί τους hackers, καθώς τους επιτρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία με τους δυνητικούς τους πελάτες (chat, σχόλια). 

Αντιμετώπιση της κατάστασης

Πρόσφατα, το Facebook είχε κατηγορηθεί για το ότι έκανε διακρίσεις με βάση διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως την εθνικότητα. Έτσι, απαγόρευσε την ύπαρξη σχετικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων στην πλατφόρμα του.

Η δράση των ομάδων ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι πολύ επικίνδυνη και είναι απαράδεκτο να διαφημίζονται μέσω της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook μάλλον θα χρειαστεί να λάβει ξανά δραστικά μέτρα και να απαγορεύσει την ύπαρξη αυτών των ομάδων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS