Αρχικήsecurity18 μήνες φυλάκισης για 2 hackers που παραβίασαν servers των Nintendo και...

18 μήνες φυλάκισης για 2 hackers που παραβίασαν servers των Nintendo και Microsoft

nintendo

Δύο hackers έχουν φυλακιστεί, για παράνομη πρόσβαση στους εσωτερικούς servers της Nintendo και της Microsoft.

Σύμφωνα με το The Verge, o 24χρονος Zammis Clark, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο, αφού ανακαλύφθηκε ότι είχε παράνομη πρόσβαση σε server της Microsoft, χρησιμοποιώντας ένα εσωτερικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, στις αρχές του 2017.

Ο Clark χρησιμοποίησε web shells για πρόσβαση, αναζήτηση, αποστολή και λήψη από το ιδιωτικό δίκτυο της Microsoft και πιστεύεται ότι έχει κλέψει περίπου 43.000 αρχεία συνολικά.

Ο Clark καταδικάστηκε επίσης γιατί μοιράστηκε την δυνατότητα πρόσβασης στον server, κάτι που επέτρεψε και σε άλλους χρήστες σε όλο τον κόσμο, να αποκτήσουν κι εκείνοι πρόσβαση στις πληροφορίες της Microsoft.

Ο Thomas Hounsell, που εντοπίστηκε να παραβιάζει επίσης τους servers μέσω των διαρροών του Clark, καταδικάστηκε μαζί του.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή για τα εγκλήματά του, ο Clark χάκαρε επίσης το δίκτυο της Nintendo, αποκτώντας πρόσβαση σε ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Πιστεύεται ότι οι προσπάθειες του Clark, κόστισαν τόσο στη Nintendo όσο και στη Microsoft ζημιές ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς η ισχυρότερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο δεν απαιτεί μόνο ισχυρή τεχνική ικανότητα αλλά και την προθυμία να αναγνωρίζονται δημόσια θέματα ασφαλείας και να τα παραπέμπονται στις αρχές επιβολής του νόμου. Όλες οι εταιρείες θα μπορούσαν να πέσουν θύματα hacking.

Επίσης η εταιρεία σημείωσε ότι κανενός χρήστη τα δεδομένα δεν παραβιάστηκαν κι ότι έχει εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Η Nintendo δήλωσε επίσης ότι δεσμεύεται να προστατεύει την πνευματική της ιδιοκτησία, να αξιολογεί και να επικαιροποιεί με συνέπεια τα πρωτόκολλά της προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Το δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε τον Clark σε φυλάκιση 18 μηνών, ενώ ο Hounsell θα πρέπει να ολοκληρώσει και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας εκτός από την ποινή του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS