ΑρχικήinetΓιατί το Facebook κατηγορείται για φυλετικές διακρίσεις;

Γιατί το Facebook κατηγορείται για φυλετικές διακρίσεις;

Facebook To Facebook κατηγορείται για φυλετικές διακρίσεις αφού σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD), επιτρέπει την εμφάνιση διαφημίσεων, που αφορούν τη στέγαση και οι οποίες αποκλείουν κάποιες συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Με αυτή την τακτική το Facebook παραβιάζει το πρόγραμμα «Fair Housing Act».

To Facebook χρησιμοποιεί δημογραφικά στοιχεία, όπως είναι η εθνικότητα, το φύλο, η θρησκεία κλπ και με βάση αυτά εμφανίζει διάφορες διαφημίσεις στους χρήστες. Με λίγα λόγια δεν βλέπουν όλοι τις ίδιες διαφημίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Facebook προσπάθησε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σύστημα των διαφημίσεών του, ειδικά σε σχέση με τη στέγαση (για το οποίο κατηγορείται) αλλά και με την εύρεση εργασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το HUD, δεν κατάφερε να εξαλείψει τις διακρίσεις.

Στην καταγγελία που έκανε το HUD, γράφεται πως η πλατφόρμα κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο αλλά και με βάση τη γειτονιά που μένει κάποιος.

Σύμφωνα με το HUD, το Facebook παίρνει διάφορες πληροφορίες για τους χρήστες του, είτε από την πλατφόρμα του είτε από άλλα sites και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τεχνικές πρόβλεψης και άλλες μεθόδους και κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους με σκοπό να προβλέψει την αντίδρασή τους σε μια διαφήμιση.

Το Facebook δηλώνει έκπληκτο με τις κατηγορίες και αναφέρει ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο αφού συνεργαζόταν ήδη με το HUD για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το HUD ζητάει πληροφορίες, που το Facebook δεν μπορεί να παραχωρήσει καθώς περιέχουν δεδομένα χρήστη.

“Ενώ ήμασταν πρόθυμοι να βρούμε μια λύση, το HUD επέμενε να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες – όπως τα δεδομένα των χρηστών – χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις”, ανέφερε το Facebook σε δήλωση.

Μετά από αυτές τις κατηγορίες, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει επικοινωνήσει με ειδικούς για τα πολιτικά δικαιώματα και θα συνεργαστεί μαζί τους για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS