ΑρχικήinetΔοκιμάστε τώρα, το νέο πρόγραμμα περιήγησης Chromium Edge

Δοκιμάστε τώρα, το νέο πρόγραμμα περιήγησης Chromium Edge

chromium

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουν κυκλοφορήσει τα νέα ότι η Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει μία νέα open source έκδοση του Microsoft Edge για τα Windows 10, η οποία θα βασίζεται στο Chromium. Και όπως είναι φυσικό, έχουν από καιρό διαδοθεί φήμες και εικασίες σχετικά με το πώς θα μοιάζει και το ποια χαρακτηριστικά θα έχει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα μάλιστα υπήρξαν και ορισμένες διαρροές που μας έδωσαν μια μικρή ιδέα του πώς θα είναι αυτό το νέο browser.

Φαίνεται όμως ότι τώρα, η αναμονή τελείωσε και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια πρώιμη έκδοση του Chromium Edge πριν από την επίσημη κυκλοφορία του. Το PCBeta Forum, είναι αυτό που κατέχει έναν σύνδεσμο αρχείου ZIP του installer.

Πρόκειται ωστόσο για μία έκδοση η οποία δεν είναι η επίσημη της εταιρείας και ως εκ τούτου εάν αποφασίσετε να την κατεβάσετε πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς σίγουρα ενέχει κάποιο ρίσκο. Η επίσημη δημόσια προεπισκόπηση του προγράμματος περιήγησης αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και μπορείτε να περιμένετε γι’ αυτή, εάν θέλετε να δείτε ποιες αλλαγές έχει ενσωματώσει η Microsoft.

Είναι αυτονόητο ότι αφού δεν πρόκειται για μια τελική έκδοση, δεν περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τελικά. Για παράδειγμα, προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να επισημάνουμε τις ιστοσελίδες ή τις λειτουργίες των πολυαναμενόμενων tabs.

Υπάρχει υποστήριξη για επεκτάσεις Chrome, οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του Chrome Store ή του ιστότοπου της Microsoft. Η εμπειρία περιήγησης είναι αρκετά  παρόμοια με το Chrome, εκτός από το γεγονός ότι είναι παρούσες και οι υπηρεσίες της Microsoft, ενώ θα υπάρχει και dark mode στην νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS