ΑρχικήsecurityΎπουλο Phishing Scam σαρώνει το Instagram

Ύπουλο Phishing Scam σαρώνει το Instagram

scam

Στόχος των hackers, φαίνεται πως έχει γίνει το Instagram, αφού τις τελευταίες μέρες, έχουν εξαπολύσει ένα νέο phishing scam, γνωστό ως “The Nasty List”, το οποίο μπορεί να κλέψει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης των χρηστών.

Το phishing scam, εξαπλώνεται μέσω λογαριασμών που έχουν ήδη μολυνθεί, οι οποίοι στέλνουν μηνύματα στους Followers τους, δηλώνοντας ότι εντοπίστηκαν στη λεγόμενη «The Nasty List».

Τα μηνύματα αυτά λένε τα εξής:

«OMG your actually on here, @TheNastyList_34, your number is 15! its really messed up.»

Σύμφωνα με το BleepingComputer, οι απατεώνες προσπαθούν να στείλουν αυτά τα μηνύματα σε όλους τους followers ενός λογαριασμού.

Τα προφίλ περιλαμβάνουν μια περιγραφή όπως: “People are really putting all of us on here, I’m already in 37th position, if your reading this you must be on it too.” ή “WOW you are really on here, ranked 100! this is horrible, CANT WAIT TO REVEAL THE TOP 10!” όπως φαίνεται και παρακάτω.

Αυτές οι περιγραφές προφίλ περιλαμβάνουν επίσης έναν σύνδεσμο που υποτίθεται ότι σας επιτρέπει να δείτε αυτή τη Nasty List και γιατί βρίσκεστε σε αυτή.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύμα μιας τέτοιας απάτης, μην εισάγετε ποτέ τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, αν βρίσκεστε σε μια σελίδα που δεν ανήκει στην ιστοσελίδα του instagram.com.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που αυτό το scam σας επηρέασε;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, αν έχετε πέσει θύμα του “The Nasty List” και εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, είναι να επαληθεύσετε ότι ο λογαριασμός σας χρησιμοποιεί τον σωστό αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό πηγαίνοντας στο προφίλ σας και επιλέγοντας Επεξεργασία προφίλ. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο κάτω μέρος για να δείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αν δεν είναι σωστά, προσπαθήστε να βάλετε τις σωστές πληροφορίες.

Αφού καταχωρίσετε το σωστό email και τον αριθμό τηλεφώνου σας, θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

Μόλις αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, όλες οι συσκευές που έχετε συνδέσει στον λογαριασμό σας θα αποσυνδεθούν. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά για να ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

Αν δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις οδηγίες για να το αναφέρετε στο Instagram.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS