ΑρχικήinetΤο AI χρησιμοποιείται για την διάγνωση του καρκίνου του στομάχου

Το AI χρησιμοποιείται για την διάγνωση του καρκίνου του στομάχου

Η AI Medical Service, είναι μια εταιρεία με έδρα το Τόκιο που αναπτύσσει software βασισμένο στο AI για την ανίχνευση του καρκίνου του στομάχου. Ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε επένδυση $ 42,9 εκατομμύρια για την Σειρά Β(Series B). Οι επενδυτές είναι μεταξύ άλλων οι Globis Capital Partners, World Innovation Lab και Sony Innovation Fund από το IGV. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για κλινικές δοκιμές του software της εταιρείας, το οποία αναζητά σημάδια καρκίνου σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ενδοσκοπιών καθώς και την ανάπτυξη προϊόντων και επέκταση στο εξωτερικό.

AI

Έτσι, η συνολική χρηματοδότηση της AI Medical Service μέχρι τώρα ανέρχεται στα 57 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός προηγούμενου γύρου 9 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν άλλο φορέα τον Αύγουστο του 2018. Το λογισμικό της εταιρείας ιδρύθηκε το 2017 και επικεντρώνεται σε σημάδια καρκίνου στα γαστρεντερικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του οισοφάγου και του εντέρου, με στόχο τη μείωση του αριθμού των ωρών που χρειάζονται οι γιατροί και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους εξετάσεις σάρωσης. Η AI Medical Service συνεργάζεται επί του παρόντος με 80 ιατρικά ιδρύματα για την έρευνα και αποσκοπεί στην έγκριση των προϊόντων της.

Σύμφωνα με τον CEO της AI Medical Service η παγκόσμια αγορά ενδοσκόπησης αυξάνεται κατά 10% τον χρόνο, ενώ οι Ιάπωνες κατασκευαστές κατέχουν περίπου το 70% της αγοράς. Για την στρατηγική επέκτασής της, αναφέρει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί αρχικά σε άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά καρκίνου του στομάχου. Στη συνέχεια, θα στραφεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

AI

Οι έρευνες που έχουν γίνει αναφορικά με αυτόν τον τύπο καρκίνου έχουν αποδείξει ότι πολλές φορές μέχρι και το 30% των αλλοιώσεων δεν εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της ενδοσκόπησης. Ο αυτοσκοπός της εταιρείας είναι η αύξηση της ακρίβειας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Παρατηρείται μια τάση των γιατρών να διαγνώσουν τον καρκίνο σε συνεργασία με ΑΙ μελλοντικά. Με την υποστήριξη κορυφαίων ιατρικών ιδρυμάτων και ειδικών, η ενδοσκόπηση AI που αναπτύχθηκε από το AI Medical Service θα βοηθήσει ασθενείς σε παγκόσμια κλίμακα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS