ΑρχικήinetΚαφετέρια δέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως πληρωμή

Καφετέρια δέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως πληρωμή

Βαρεθήκατε να πληρώνετε με χρήματα στην αγαπημένη σας καφετέρια; Μια ιαπωνική καφετέρια προσφέρει δωρεάν καφέ, αλλά για ένα διαφορετικό νόμισμα.

Στην ιαπωνική αλυσίδα Shiru Cafe, πληρώνετε με τα προσωπικά σας στοιχεία, αντί για χρήματα. Οι σπουδαστές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού παραδίδουν την ταυτότητα τους, η οποία περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και επαγγελματική πείρα. Στη συνέχεια, περνούν από μια ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής. Κατά την επιτυχή εγγραφή, οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν δωρεάν καφέ και μερικά άλλα ποτά.

cafe personal data payment

Η ιαπωνική αλυσίδα καφέ έχει πάνω από 28 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται κυρίως σε φημισμένα πανεπιστήμια. Με την παροχή προσωπικών πληροφοριών, το Shiru Cafe «βομβαρδίζει» με εταιρικές διαφημίσεις τους μαθητές. Οι διαφημίσεις περιλαμβάνουν λογότυπα, εφαρμογές, ψηφιακές απεικονίσεις σε κινητές συσκευές, έρευνες και πολλά άλλα.

“Μέσω ενός δωρεάν ποτού προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές κάποιες πληροφορίες που οι χορηγοί θα ήθελαν να τους παρέχουν αποκλειστικά, για να διαφοροποιήσουν τις επιλογές της μελλοντικής σταδιοδρομίας τους”, λέει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι πελάτες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα, για δωρεάν ποτά ή καφέ. Η Nina Wolff Landau, πρωτοετής στο Brown University, λέει ότι τα δεδομένα είναι ήδη διαθέσιμα και σε άλλες εφαρμογές όπως το Linkedin και μπορούν να εμφανιστούν απλά με μια αναζήτηση στο Google.

“Ίσως θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική αλλά ο καθένας έχει τα στοιχεία μας σε αυτό το σημείο ούτως ή άλλως, οπότε το να δώσουν σε τρίτους το όνομα μου, το προσωπικό μου email και το πεδίο σπουδών μου δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνο σε μένα”, λέει η Nina.

Φαίνεται πως όλα καταλήγουν στο παράδοξο της ιδιωτικής ζωής σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ανησυχούν μήπως τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από εταιρείες και τεχνολογικούς γίγαντες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS