RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!
infosec

RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!

Οι RFID κάρτες χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες για τη μετάδοση δεδομένων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες για να πληρώσουν...
Read More
infosec

Η Apple προειδοποιεί πως τα iPhones έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα

Η Apple προειδοποιεί πως η λειτουργία των iPhones θα αλλάξει με τα νέα updates που πλησιάζουν. Όσο η εταιρεία αγωνίζεται...
Read More
infosec

Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών

Μία νέα παραβίαση δεδομένων στο Facebook, προέκυψε από ένα σφάλμα στο Photo API, το οποίο επέτρεψε σε προγραμματιστές εφαρμογών να...
Read More
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
Latest Posts

Καφετέρια δέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα ως πληρωμή

Βαρεθήκατε να πληρώνετε με χρήματα στην αγαπημένη σας καφετέρια; Μια ιαπωνική καφετέρια προσφέρει δωρεάν καφέ, αλλά για ένα διαφορετικό νόμισμα.

Στην ιαπωνική αλυσίδα Shiru Cafe, πληρώνετε με τα προσωπικά σας στοιχεία, αντί για χρήματα. Οι σπουδαστές και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού παραδίδουν την ταυτότητα τους, η οποία περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία όπως ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και επαγγελματική πείρα. Στη συνέχεια, περνούν από μια ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφής. Κατά την επιτυχή εγγραφή, οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν δωρεάν καφέ και μερικά άλλα ποτά.

cafe personal data payment

Η ιαπωνική αλυσίδα καφέ έχει πάνω από 28 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται κυρίως σε φημισμένα πανεπιστήμια. Με την παροχή προσωπικών πληροφοριών, το Shiru Cafe «βομβαρδίζει» με εταιρικές διαφημίσεις τους μαθητές. Οι διαφημίσεις περιλαμβάνουν λογότυπα, εφαρμογές, ψηφιακές απεικονίσεις σε κινητές συσκευές, έρευνες και πολλά άλλα.

«Μέσω ενός δωρεάν ποτού προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές κάποιες πληροφορίες που οι χορηγοί θα ήθελαν να τους παρέχουν αποκλειστικά, για να διαφοροποιήσουν τις επιλογές της μελλοντικής σταδιοδρομίας τους», λέει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι πελάτες δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα, για δωρεάν ποτά ή καφέ. Η Nina Wolff Landau, πρωτοετής στο Brown University, λέει ότι τα δεδομένα είναι ήδη διαθέσιμα και σε άλλες εφαρμογές όπως το Linkedin και μπορούν να εμφανιστούν απλά με μια αναζήτηση στο Google.

«Ίσως θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική αλλά ο καθένας έχει τα στοιχεία μας σε αυτό το σημείο ούτως ή άλλως, οπότε το να δώσουν σε τρίτους το όνομα μου, το προσωπικό μου email και το πεδίο σπουδών μου δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνο σε μένα», λέει η Nina.

Φαίνεται πως όλα καταλήγουν στο παράδοξο της ιδιωτικής ζωής σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ανησυχούν μήπως τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από εταιρείες και τεχνολογικούς γίγαντες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *